Κορονοϊός: Μερικό lockdown στην Ξάνθη μετά τα απανωτά κρούσματα – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

0
76

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Πού επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας, πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα, πού απαγορεύονται οι λαϊκές αγορές

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή με αποτέλεσμα να επιβληθεί μερικό lockdown. Συγκεκριμένα, 15 από τα νέα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν στον νομό της Θράκης. Δείτε πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα, πού απαγορεύονται οι λαϊκές αγορές και πού θα πρέπει να κλείσει κάποιος… ραντεβού.

Επίσης, σε κάποιες περιοχές επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας. «Είχαμε ενημερώσει ότι σε νέα έξαρση θα παίρναμε μέτρα», τόνισε ο Υφυπουργός Πολτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς εκεί προέκυψαν 15 νέα θετικά κρούσματα, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον νομό έκλεισαν πέντε σχολεία, ενώ μπήκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-Οι πολίτες να πηγαίνουν με ραντεβού σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

-Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

-Επιπλέον μέτρα για τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Τα ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, είναι τα εξής:

-Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων – συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης.

-Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που μένουν στην περιοχή.

-Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών.

-Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον Δήμο Μύκης στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων

-Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους της Ξάνθης, θα ισχύσουν από αύριο 12 Ιουνίου και ώρα 06:00 και για επτά ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 06:00 της 19ης Ιουνίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14», όπου σε συνεργασία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα πάνε στην περιοχή για να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους.

Χαρδαλιάς: Είχαμε ενημερώσει ότι σε νέα έξαρση θα παίρναμε μέτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στην αναγκαιότητα των μέτρων. «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορονοιού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας.

Σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις Αρχές της περιοχής και πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσο έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού.

Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ