“Βρέχει” βόμβες στη Λιβύη: Στρατηγική νίκη του LNA κατά Τούρκων & GNA

0
430

Μία σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα ο Εθνικός Στρατός του Χ. Χαφτάρ. Από το πρωί έλαβαν χώρα μεγάλες συγκρούσεις στη περιοχή της Alwitya. 

GNA, Σύριοι μισθοφόροι και Τούρκοι έπαθαν πανωλεθρία, με τον LNA να βάζει άλλο ένα ”λιθαράκι” για την απελευθέρωση της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα, Σύριοι μαχητές υπέστησαν δεκάδες απώλειες κατά τιςσυγκρούσεις με τον Εθνικό στρατό της Λιβύης κοντά στην Τρίπολη, αναφέρει ο αραβικός τύπος ενώ φουντώνει η οργή των αραβικών χωρών κατά του Ερντογάν και των νεο-οθωμανικών σχεδίων του.


Ένας μεγάλος αριθμός Σύριων μισθοφόρων σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα όταν συγκρούστηκαν με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) στα περίχωρα της Τρίπολης.
 

Σύμφωνα με αναφορές από τη βορειοδυτική Λιβύη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατάφερε να εξαλείψει μια εγκατάσταση που ανήκε σε φιλότουρκους Σύριους μαχητές κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης γύρω από τον άξονα Ayn Zara.

Οι αναφορές ανέφεραν τον θάνατο δεκάδων Σύριων μισθοφόρων ηλικίας μεταξύ 30 και 35 ετών, ενώ είχαμε αρκετούς τραυματίες και συλλήψεις από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. 

Ο Ερντογάν μιλά για την Λιβύη ως επιστροφή σε οθωμανικά εδάφη 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την περιοχή της Α.Μεσογείου σε αυτό που αποκαλεί «οθωμανική όαση ειρήνης».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν, δεν αναφέρουν βέβαια το τι προκάλεσε παλαιά η οθωμανική κατοχή στην περιοχή, όταν είχαμε  βιαιοπραγίες, κλεψιές, βιασμούς, ενώ οι λαοί της περιοχής δεχόντουσαν καθημερινά ταπείνωση και εξευτελισμούς, εκτός από τις σφαγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του, ότι θα συντρίψει τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, στην μάχη με την «διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

“Ο Αλλάχ σύντομα θα μας φέρει καλά νέα από τη Λιβύη, καθώς η ασφάλεια και η ευημερία του λαού της χώρας είναι το κλειδί για τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν επιμένει να συνεχίσει την αδυσώπητη επιδίωξή του για κατοχή Λιβυκού εδάφους, για την εκπλήρωση του ονείρου του να αναβιώσει την αιματηρή οθωμανική κυριαρχία, υποστηρίζοντας τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Σαράτζ με όπλα και Σύριους μισθοφόρους.

Η ψευδαίσθηση της περιφερειακής επιρροής και η έντονη φιλονικία με τις περισσότερες αραβικές χώρες, στοχεύουν στην επίτευξη αυτού του μη ρεαλιστικού στόχου από τουρκικής πλευράς, οδηγώντας σε όλο και περαιτέρω απομόνωση της Άγκυρας.

Η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα των λανθασμένων και συχνά περίεργων εξωτερικών πολιτικών της χώρας αυτής. Δεν υπάρχει λογικό επιχείρημα που να δικαιολογεί πειστικά την παρέμβαση της Άγκυρας στην κρίση της Λιβύης.


Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε πρόσφατα την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Λιβύη, όπως και ο ΟΗΕ και πολλές άλλες χώρες. 
Από την άλλη πλευρά όμως το σχέδιο του LNA αφορά την ένωση ολόκληρης της Λιβύης, για να απαλλάξει τη χώρα από τις τρομοκρατικές ομάδες που κυριαρχούν στην κυβέρνηση Sarraj και ελέγχουν ορισμένους από τους σημαντικούς ενεργειακούς πόρους της χώρας.

Ωστόσο, η παραβίαση της λιβυκής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας συνεχίζεται, οδηγώντας σε ένταση με τον αραβικό κόσμο.

M.LNA@LNA2019M

terrorists Returning with their tails between their legs .
After being crushed by the Libyan army in the great battle of Alwitya.
Video taken by Libyan citizen saying ( Run run back AlWitya is to hot for you ) .

Embedded video

50

9:18 PM – May 5, 2020

Twitter Ads info and privacy

17 people are talking about this

M.LNA@LNA2019M

The great battle of Alwitya today.

Embedded video

105

8:39 PM – May 5, 2020

Twitter Ads info and privacy

32 people are talking about this

M.LNA@LNA2019M

Initial reports indicate that the multinational terrorist losses are at lest 25 dead and 35 critically injured as a result of the great battle of Alwitya today .

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

52

7:55 PM – May 5, 2020

Twitter Ads info and privacy

16 people are talking about this

M.LNA@LNA2019M

Truly a great battle today
Alwitya will be remembered in Libyan memory as the battle between the Libyan army and the multinational terrorist forces of an expired & imposed UN treacherous body a battle Erdogan bragged about a day before
But the righteous were victorious viva https://twitter.com/lna2019m/status/1257586088039854080 

M.LNA@LNA2019M

The battle of AlWitria Airbase will be written in golden litters in Libyan history.
Libyan Army Vs Syrian mercenaries + #AlQeada + #Turkey + #GNA militias # #ISIS #Libya #LNA.

Embedded video

78

7:31 PM – May 5, 2020

Twitter Ads info and privacy

22 people are talking about this

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ