Kράμερ εναντίον Κράμερ: Η (μέσω ΕΡΤ) οργή Μητσοτάκη & η απάντηση Μπακογιάννη

0
100

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήταν γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ θείου και ανιψιού δεν ήταν ποτέ καλές. Διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετικές κουλτούρες, ενδοοικογενειακές διενέξεις και άλλα πολλά τις κρατούσαν από πάντα «παγωμένες». Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός και ταυτόχρονα ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων, έπρεπε, όμως, να συνεργαστούν. Άρα, ήταν αναγκαίο να βρουν ένα τρόπο επικοινωνίας. Σ’ αυτό έπαιξε (και παίζει) σημαντικό ρόλο, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπό την διπλή της ιδιότητα: Και μάνα κι αδελφή. Παρά το γεγονός ότι κι εκείνη δεν διάγει την καλύτερη περίοδο σχέσεων με τον Κ. Μητσοτάκη, πάντα κρατά ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Ακόμη κι όταν ο σημερινός πρωθυπουργός έθεσε βέτο στο να είναι στις εκλογές του 2019 και ο γιος της υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων και εκείνη στην Α΄Αθηνών, στέλνοντας την στην «εξορία» των Χανίων. Ακόμη κι όταν δεν επέτρεψε στον Κώστα Μπακογιάννη να είναι υποψήφιος πρόεδρος στην ΚΕΔΕ.

Ωστόσο, τρία γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει την οργή Μητσοτάκη και έχουν οδηγήσει τις σχέσεις του τόσο με τον δήμαρχο όσο και με την αδελφή του στο ναδίρ:

-Το πρώτο ήταν, στα τέλη Απριλίου,  το γνωστό σόου με το φορτηγό Μπακογιάννη -Πρωτοψάλτη μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, που η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη από το μακρινό 1990 όταν η δεύτερη ήταν υπουργός Πολιτισμού, απέδωσε σε πρωθυπουργική επιθυμία (σ.σ. σε τηλεοπτική της συνέντευξη μίλησε για τηλεφώνημα του Κ. Μητσοτάκη στον Κ. Μπακογιάννη). Το γεγονός προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μαξίμου, με το περιβάλλον Μητσοτάκη, να βλέπει «δάκτυλο» Μπακογιάννη πίσω από αυτή την δήλωση και να αντεπιτίθεται μερικές ημέρες μετά με διαρροή στο «Βηματοδότη», όπου αναφέρονταν τα εξής: «Η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στο δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει ότι το όχημα θα περάσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου». Δηλαδή, με άλλα λόγια ο Κ. Μητσοτάκης καταλογίζει στην πλευρά Μπακογιάννη ότι όχι μόνο πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το φορτηγό με την Πρωτοψάλτη μπροστά στο Μαξίμου για να κάνει σόου, αλλά και, κυρίως, ότι με υπόγειο τρόπο, επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον ίδιο!

-Το δεύτερο ήρθε 20 ημέρες μετά, με την «φιέστα της Ομόνοιας» και τον συνωστισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης εν μέσω κορωνοϊου, όταν η ΕΛΑΣ κυνηγούσε τους νεαρούς στις πλατείες. Αποτέλεσμα, ο δήμαρχος Αθηναίων, να αναγκαστεί να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

-Δεν πέρασαν 40 ημέρες από το «τράκο στο Μαξίμου» και ένας μήνας από την «φιέστα της Ομόνοιας» και οι σχέσεις πρωθυπουργού -δημάρχου Αθηναίων δοκιμάζονται για Τρίτη φορά. Αυτή τη φορά είναι ο «Μεγάλος Περίπατος» του Κ. Μπακογιάννη, για τον οποίο στο Μαξίμου εμφανίζονται οργισμένοι, καθώς, όπως λένε, «δεν ρώτησε κανέναν» και, τελικώς, το πολιτικό κόστος το επωμίζεται και η κυβέρνηση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο λόγος που η ΕΡΤ η οποία, σημειωτέον, υπάγεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, με σειρά ρεπορτάζ της, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 15 Ιουνίου που ξεκίνησε ο «Περίπατος», έχει αναδείξει, σε μέγιστο βαθμό, το χάος και την ταλαιπωρία των οδηγών στην Πανεπιστημίου και, βεβαίως, τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και, κυρίως, πολιτών.

Ήταν κάτι που ενόχλησε σφόδρα την πλευρά Μπακογιάννη, η οποία «πήρε το όπλο της» και, μάλιστα, με το «βαρύ πυροβολικό» της: Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών κατά του δημάρχου Αθηναίων και από την κρατική ΕΡΤ, η (μητέρα) Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιήθηκε (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη 17/6) από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ζητώντας να δοθεί η περίφημη «λίστα Μαξίμου -Πέτσα», με τα ΜΜΕ και τα ποσά που αυτά έλαβαν από το συνολικό κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ