Δεκάδες τουρκικά άρματα μάχης στη Λιβύη, με τις ‘πλάτες’ της Ιταλίας και τον τσαμπουκά της Άγκυρας! Θέμα για το ‘φιάσκο’ της επιχείρησης ‘IRINI’ ανοίγει στην Ε.Ε ο Πρωθυπουργός!

0
255

Το τουρκικό μεταγωγικό πλοίο CIRKIN με σημαία Τανζανίας, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του χθεσινού επεισοδίου με Ελληνική φρεγάτα, έδεσε σήμερα στην ελεγχόμενη από τους φιλότουρκους Μισράτα, ενώ η κυβέρνηση θα θέσει «θέμα αποτελεσματικότητας» της επιχείρησης ‘IRINI’ στην ΕΕ.

Το πλοίο μεταφέρει δεκάδες άρματα μάχης M60A3 για να ενισχύσει τους φιλότουρκους της Τρίπολης.

Μάλιστα οι Τούρκοι, με επτά φρεγάτες, μία κορβέτα κι ένα πετρελαιοφόρο έχουν δημιουργήσει ένα «διάδρομο» για να περνούν ελεύθερα πλοία τους με όπλα προς τον Σαράτζ.

ISCResearch@ISCResearch

– Tanzanian flagged Ro-Ro cargo ship ÇİRKİN is only a few hours away from .

1. It carries M60A3 main battle tanks for the . The ship is accompanied by Turkish Navy.

2. Two Turkish military C-130E planes leave Istanbul Airport, Turkey, to Libya.

Προβολή εικόνας στο Twitter

23

10:55 π.μ. – 11 Ιουν 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

25 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η κυβέρνηση μετά το χθεσινό φιάσκο με το τουρκικό πλοίο το οποίο αρνήθηκε τη νηοψία και απείλησε την ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και το συνοδευτικό ελικόπτερο παραδέχθηκε σήμερα πως η επιχείρηση ‘IRINI’ είναι ανεπαρκής, αφού προβλέπει ότι μόνο ένα πλοίο θα φυλάει ολόκληρο το σύνολο των ακτών της Λιβύης.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, Ιταλοί και Γάλλοι άφησαν μόνη της την Ελληνική φρεγάτα να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» απέναντι σε 3 τουρκικές, ακόμα κι όταν τα τουρκικά πλοία την απείλησαν.

Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «Οι επιχειρησιακοί κανόνες στην επιχείρηση ‘IRINI’ καθορίζονται από την ΕΕ. Οι εντολές πρέπει να έχουν αποτελεσματικότητα. Αυτήν θα θίξει σήμερα ο πρωθυπουργός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ