H Γαλλία θα επιβάλει ηλεκτρονικό βραχιόλι στους φορείς του Covid19

0
88

Το υγειονομικό Νταχάου είναι εδώ. Ο Μεσαίωνας επιστρέφει στην Ευρώπη ως πρόοδος…

Ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός ποινικοποιεί την ασθένεια κι αντιμετωπίζει τον ασθενή ως κατάδικο…Ψηφιακός Καιάδας…που μπορεί να μην σκοτώνει αλλά απομονώνει, στιγματίζει,καταδικάζει, τιμωρεί..Λευκά κελιά ψηφιοποίησης..Ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι θα μπορούσε να προστεθεί η΄ν΄αντικαταστήσει την εφαρμογή StopCovid που η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για τον ενετοπισμό των ατόμων που είναι θετικά στον Covid-19 μετά το τέλος του lockdown. Μια εταιρία από την Τουλούζη πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε αυτόν τον τομέα σύμφωνα με το Les Échos.

Και είναι ν΄απορεί κανείς που πήγαν όλες αυτές οι εναλλακτικές δυνάμεις κατά του ρατσισμού και της διαφορετικότητας τώρα που ο Ασθενής ως ο πλέον διαφορετικός θα φέρει το φηφιακό άστρο του Δαυίδ κλεισμένος σε ηλεκτρονικά γκέτο….αλλά και ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος….

Οι ασθενείς που είναι φορείς του coronavirus θα μπορούσαν να εξοπλισθούν μ΄ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι διευκολύνοντας την ανίχνευση ατόμων με τα οποία αυτοί ήρθαν σ’ επαφή μετά το τέλος της καραντίνας. Αυτό προτείνει η εταιρία της Τουλούζης η Sigfox,( η εμπορευματοποίηση και η κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας γίνεται καθεστώς) χειριστής δικτύου ήπιας ταχύτητας για συνδεδεμένα αντικείμενα, μεταφέρουν τα Les Échos και RTL.


«Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ Ή ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ SMARTPHONE ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ », ΑΝΕΦΕΡΕ Ο PDG ΤΗΣ SIGFOX, LUDOVIC LE MOAN, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ RTL

Ένα τέτοιο βραχιόλι θα επέτρεπε κυρίως την ανίχνευση των διαδράσεων πολυάριθμων ασθενών που δεν κατέχουν smartphone. Δύναται να καταγράψουν τις συναντήσεις με άλλα συνδεδεμένα βραχιόλια και να προειδοποιούν, για παράδειγμα, ότι αυτοί που τα φέρουν είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο ή ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα στον ίδιο χώρο.

Η χρήση του επίσης θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τη δημιουργία μιας λίστας με τις επαφές ενός ατόμου που έχει βρεθεί θετικό στο Covid-19 εντός των 14 ημερών που προηγήθηκαν της διάγνωσης.

Σύμφωνα με τον M.Le Moan, ο σκοπός θα είναι να διαθέτουμε ένα αντικείμενο ανεξάρτητο από από Google και Apple που ήδη έχουν αρκετές πληροφορίες επί των μετακινήσεων και των προτιμήσεων των χρηστών από τα προϊόντα τους.

Σ αυτή την οπτική ένα βραχιόλι ηλεκτρονικό «ανεξάρτητου του τηλεφώνου» θα είναι πιο ασφαλές δεδομένου ότι θα σταματούσε να μεταδίδει τις πληροφορίες του μετά την κατάργησή του, ενώ το smartphone θα παρέμενε στον κάτοχό του μετά το τέλος της πανδημίας.

Η γαλλική κυβέρνηση μελετά μια εφαρμογή αλλά είναι έτοιμη να εξετάσει κι άλλες ιδέες. Προφανώς εξετάζει τις προσφορές και ποια είναι η πιο επικερδής και συμφέρουσα από α΄ποψη προμηθειών και γι αυτή .. όλα με το αζημείωτο βέβαια.

Ο Υπ. Υγείας Olivier Véran κι ο Υπ. στην Ψηφιακή Πολιτική Cédric O, επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι εργάζονται πάνω σε μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας για την «contact tracing», βαπτισμένης ως StopCovid, για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού γράφει το Les Échos.

Την ίδια στιγμή ο Cédric O παραδέχθηκε πως μελετά άλλες προτάσεις που έγιναν από βιομηχανίες..οι πολίτες χάνουν την ελευθερία τους για να αισχροκερδήσουν πολυεθνικές, βιομηχανίες, εταιρίες πληροφορικής…

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ SMARTPHONE,ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ», ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ RTL.

ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ STOPCOVID. ΟΜΩΣ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

“ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ”, ΔΗΛΩΣΕ Ο CÉDRIC O, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ LE POINT.

Άλλες χώρες δοκίμασαν ήδη να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά βραχιόλια για να σταματήσουν την εξάπλωση του Covid-19. Από τα μέσα Μαρτίου, το Hongkong επιβάλει τη χρήση ενός βραχιολιού συνδεδεμένου με μια εφαρμογή για όλους τους αλλοδαπούς για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης τους με την καραντίνα.

Η Νότια Κορέα επέβαλε από τις αρχές Απριλίου το ηλεκτρονικό βραχιόλι “σε όλους τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες αυτο-απομόνωσης βγαίνοντας έξω χωρίς προειδοποίηση και μη απαντώντας σε τηλεφωνικές κλήσεις”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. .

Στο Βέλγιο, το λιμάνι της Αμβέρσας δοκιμάζει μια έκδοση «coronavirus» του βραχιολιού Romware Covid Radius από την εταιρία high-tech της Αμβέρσας την Rombit, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκδοση ειδοποίησης όταν η απόσταση μεταξύ υπαλλήλων είναι πολύ μικρή ή υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον ίδιο τόπο, αναφέρει ο Les Echos. To ηλεκτρονικό βραχιόλι κερδίζει έδαφος ως μια από τις πολλά υποσχόμενες ψηφιακές λύσεις για μια επιτυχή μετάβαση στην ”κανονικότητα”. « Έπειτα από την ανακοίνωση της 17ης Απρίλη για εμπορευματοποίηση το Μάη,δεχθήκαμε πάνω από 300 αιτήματα εταιριών σε επίπεδο παγκόσμιο.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από Ιταλία και Γαλλία (υπερδιπλάσια των γερμανικών και βρετανικών αιτημάτων) και στους τομείς BTP και πληροφορικής »,παρατηρεί ο ΓΔ της Rombit,ο John Baekelmans.

dimpenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ