Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σε απευθείας σύνδεση με το Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει απόψε Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 22:00, τον 2ο Ημιτελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 4η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 20/5) με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ψηφοφορία των 1500 διαπιστευμένων δημοσιογράφων διεθνώς – η οποία είναι ακόμα ανοιχτή- η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μέχρι στιγμής στα αποτελέσματα του 2ου ημιτελικού, ενώ στον τελικό οι προτιμήσεις των δημοσιογράφων την τοποθετούν στην 3η θέση.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την Στεφανία στα παρασκήνια, και ακούστε τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ρότερνταμ, Άγι Μενούτη, να δίνει το κλίμα της προετοιμασίας του ημιτελικού μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” για τον παλμό της χθεσινής τελευταίας πρόβας της Ελλάδας, καθώς και για ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, αλλά διορθώθηκε αμέσως.

Η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Στον σχολιασμό της βραδιάς για την τηλεόραση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης και για το ραδιόφωνο ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Η σειρά εμφάνισης 

 1. Σαν Μαρίνο
 2. Εσθονία
 3. Τσεχία
 4. Ελλάδα
 5. Αυστρία
 6. Πολωνία
 7. Μολδαβία
 8. Ισλανδία
 9. Σερβία
 10. Γεωργία
 11. Αλβανία
 12. Πορτογαλία
 13. Βουλγαρία
 14. Φινλανδία
 15. Λετονία
 16. Ελβετία
 17. Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς. Στον αποψινό 2ο Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here