Τούρκοι κατά Πούτιν: ”Θα σε ρίξουν οι πολίτες, η Ρωσία θα καταρρεύσει”

0
77

Eπιβεβαιωνόμαστε πλήρως με το χθεσινό μας άρθρο, όπου αναφέραμε πως οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας οδεύουν πάλι προς τον ”γκρεμό”. 

Η Άγκυρα αλλάζει ξανά στάση, καθώς οι διαφορές σε Ιντλίμπ και Λιβύη δεν ”γεφυρώνονται” με την Μόσχα. Συν τοις άλλοις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλον έναν παράγοντα. 

Η Ουάσινγκτον μπήκε ”σφήνα” ανάμεσα σε Πούτιν-Ερντογάν, καθώς εκμεταλλεύεται την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Άγκυρα λόγω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης. 

Τα τάμεια είναι ”άδεια” και η Τουρκία ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ. Ακόμα δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα, αλλά εάν προσθέσουμε και την κρίση που υπάρχει στο ζήτημα των S-400, όπου φαίνεται πως η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε αγορά των υπόλοιπων κομματιών, καταλαβαίνουμε περίτρανα πως πλέον ο Ερντογάν παίζει το ”χαρτί” της επιστροφής στη Δύση. 


Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε τα εξής: 
Έτσι λοιπόν, οι σύμβουλοί του έπιασαν ”στασίδι” στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, με τον ”εξαφανισμένο” Yigit Bulut να ”απασφαλίζει”. 

Η Ρωσία θα καταρρεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες θα επαναστατήσουν κατά του Β. Πούτιν!” 

Δηλώσεις που ακούγονται για πρώτη φορά! Ήδη από χθες ο Ερνογάν έδειξε τις προθέσεις του. Ανέφερε πως θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία, παρακάμπτοντας τα ”θέλω” της Μόσχας! 


Σύμφωνα, πάντα, με το Συριακό Παρατηρητήριο, σχεδόν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει στην περιοχή της Ιντλίμπ από τις 5 Μαρτίου, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία. 
Μάλιστα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Κυριακή εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ, κονβόι τουλάχιστον 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων, μεταφέροντας προμήθειες και οπλισμό στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή και μάλιστα ο αριθμός τους αυξάνεται.

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

will break up amid upheavals, fall behind , and people will rebel against President Putin, says Turkish President ‘s chief advisor Yigit Bulut.

Embedded video

59

10:46 AM – May 5, 2020

Twitter Ads info and privacy

60 people are talking about this

EHA News@eha_news

BREAKING: will no longer tolerate harassment of safe zone around Idlib and the increase of attacks despite agreements, says President Erdogan.

View image on Twitter

14

8:17 PM – May 4, 2020

Twitter Ads info and privacy

See EHA News’s other Tweets

EHA News@eha_news

BREAKING: Turkish President says more good news will come out of soon, adds that Haftar has entered a phase of decline.

Erdogan points out that will continue to support the legitimate Government of National Accord.

Embedded video

8

8:04 PM – May 4, 2020

Twitter Ads info and privacy

See EHA News’s other Tweets


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ