«Πάγωσε» η χώρα από τις ανακοινώσεις- «Λαβύρινθος»… πολλά μέτρα, πολλές κατηγορίες «μπέρδεψαν» τους πάντες

0
89

Η ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση για την σταδιακή «εξομάλυνση» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας  που ανακοινώθηκαν σήμερα μόνο αρνητικές εντυπώσεις προκαλούν.

Αυτό γιατί τα μέτρα αντί να ξεδιαλύνουν και να ομαλοποιήσουν μια κατάσταση, προκαλούν το αντίθετο. Την πλήρη σύγχυση, σύγχυση η οποία αντικατοπτρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις.  

Πως  αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ανοίγουν τα σχολεία τα Λύκεια σε πρώτη φάση και στη συνέχεια τα γυμνάσια και τα δημοτικά;

Δηλαδή στις 11 Μαΐου θα έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός; Στις 11 Μαΐου δε θα μεταφέρουν οι μαθητές τον ιό στα σπίτια τους, εάν μολυνθούν; Στις 11 Μαΐου δεν θα κολλάνε οι ηλικιωμένοι;

Εκεί όμως που η σύγχυση με τα μέτρα είναι πρωτοφανής είναι στη χρήση των μασκών. Στις 9 Απριλίου μας έλεγαν ότι η μάσκα δεν προστατεύει και ότι η λάθος χρήση της θα προκαλούσε αντίθετα αποτελέσματα.

Ξαφνικά στις 28 Μαΐου μας λένε ότι η μάσκα κρίνεται απαραίτητη και μάλιστα όσοι δεν την φορούν σε συγκεκριμένα μέρη θα πληρώνουν και πρόστιμο! 

Μέχρι τώρα έλεγαν ότι η χρήση της μάσκας για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ δεν προστατεύει. Τώρα λένε ότι θα ρίχνουν πρόστιμα!

Σε ότι αφορά τα καταστήματα εδώ θα κυριαρχήσει  το απόλυτο αλαλούμ.

Δείτε την… εξίσωση που έδωσαν στη δημοσιότητα για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα άτομα που θα μπορούν να είναι μέσα:

Λαβύρινθος χωρίς τέλος  Έτσι έως  έως 20 τ.μ. 4 άτομα, από 20 τ.μ. – 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.

 Σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ.

 Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

 Αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει θα είναι ένα απερίγραπτο αλαλούμ σε όλους τους χώρους, που ο καθένας θα ερμηνεύει κατά  το δοκούν.

Συνολικά το περίφημο σχέδιο του περιορισμού των μέτρων, που είναι άγνωστο ποιος και πως το κατέστρωσε και σε τι κατάσταση ήταν όταν το κατέστρωνε περιλαμβάνει 7 ολόκληρα στάδια επαναφοράς στην  κανονικότητα!

Πραγματικά, πρόκειται για αστείες καταστάσεις.

Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός του ανοίγματος των πρακτορείων ΟΠΑΠ στις 11 Μαΐου.  

Ποια είναι η αδήριτη αυτή ανάγκη που επιτάσσει το άνοιγμα κλειστών χώρων που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 25 με 30 τ.μ.

τη στιγμή που κρατά κλειστούς χώρους εστίασης των 200 τ.μ.! Με ποια λογική γίνεται αυτό;

Χώροι που θα ανοίξουν προς τις αρχές Ιουνίου και αυτό πάλι με εξισώσεις του τύπου απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι και πάει λέγοντας.

Το ίδιο και με τα πέτρα αισθητικής τα οποία ανοίγουν πρώτα! Ποια ήταν η επείγουσα αυτή ανάγκη για να ανοίξουν; Εεκί δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού;

Μήπως είναι «εισοδηματικοί λόγοι» σε γενικό επίπεδο για την απόφαση αυτή…

Είναι δυνατό να παραμένουν κλειστά καταστήματα εστίασης με μεγάλους εσωτερικούς χώρους και να ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ  με χώρους που ισοδυναμούν σε κλάσμα των μεγάλων καταστημάτων;

Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα. Φυσικά και πρέπει να ανοίξουν, αλλά όλα.

Όχι όμως έτσι, επιλεκτικά για λόγους που δεν εξηγούνται και δεν αναλύονται στον ελληνικό λαό  και μέσα από μια διαδικασία η οποία μόνο σύγχυση θα αποφέρει και τίποτα άλλο.

Είναι αδιανόητο μια χώρα με τόσους λίγους νεκρούς, να ακολουθεί το μοντέλο επανεκκίνησης άλλων χωρών με χιλιάδες νεκρούς όπως η Γερμανία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ