Είναι αλήθεια ότι περνάνε καθημερινά από τα σύνορά μας στον Έβρο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες; Σοβαρές καταγγελίες από τον τοπικό πληθυσμό!

0
71

Συνεχίζεται αδιάκοπα η είσοδος των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από το «φρούριο» του Έβρου;

Στο Ορμένιο Έβρου, οι κάτοικοι ξύπνησαν και βρήκαν 18 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει από την περιοχή των Μαρασίων, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο χωριό τους!

Μάλιστα, μετά από αναζήτηση σε κοντινή περιοχή, βρέθηκαν άλλοι 22. Δηλαδή μόνο στην περιοχή του Ορμενίου εισήλθαν τουλάχιστον 40(!) παράνομοι μετανάστες.

Αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα φαινόμενο που συνεχίζεται εδώ κι αρκετές εβδομάδες με καραβάνια μεταναστών αν εισβάλλουν ανενόχλητα την ελληνική επικράτεια.

Οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά αγανακτισμένοι, αφού θεωρούν πως τους έχουν κοροϊδέψει, καθώς όποτε ανοίγουν την τηλεόραση βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να «κομπάζουν» σε φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους για το πως ο Έβρος είναι «φρούριο» και δεν περνούν παράνομοι μετανάστες.

Άγνωστο επίσης παραμένει τι συμβαίνει με τον φράχτη στον Έβρο, καθώς εδώ κι αρκετές εβδομάδες, μετά το επεισόδιο κατάληψης ελληνικού εδάφους από την Τουρκία υπάρχει μειωμένη κάλυψη της περιοχής από τα ΜΜΕ.

Πολλοί εκτιμούν πως η Τουρκία κατάλαβε πως πετυχαίνει καλύτερα τους στόχους της όταν το θέμα με τους παράνομους μετανάστες δεν σηκώνεται στα ΜΜΕ με βίαια επεισόδια και εμπρηστικές δηλώσεις, οι οποίες αναγκάζουν την ελληνική κυβέρνηση να αμυνθεί και επέστρεψε στην δοκιμασμένη «συνταγή» της αθόρυβης αποστολής παράνομων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα επισκέφτηκε τον Έβρο ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζοσέφ Μπορέλ, όπου οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν να φυλάξουν τα «σύνορα Ελλάδας & Ευρώπης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ