Λεφτά υπάρχουν για το στενό περιβάλλον Μητσοτάκη-Νέα απευθείας ανάθεση από τον ΕΟΤ σε εταιρία συνεργάτη του και της συζύγου του για παροχή συμβουλών

0
295

Mείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα εγείρεται για τον πρωθυπουργό και τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Βασίλη Φεύγα επί χρόνια συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια, η εταιρεία που ανήκει στον ίδιο και το σύζυγό του, έλαβε πριν από μερικές μέρες έργο ύψους 19.840 ευρώ από τον ΕΟΤ. Πρόκειται για ακόμη μία ανάθεση που γίνεται με κρατικό χρήμα σε πρόσωπο το οποίο σχετίζεται με τη ΝΔ. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει βαρύνουσα πολιτική θέση στη ΝΔ καθώς είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από την απόφαση την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης με ημερομηνία 1 Ιουνίου 2020, ανατίθεται στην εταιρεία Ε.ΜΥΡΟΘΕΟΥ -Β ΦΕΥΓΑΣ ΟΕ με διακριτικό τίτλο The West Wing Campaigns την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας για την διαχείριση κρίσεων. Η απόφαση αναρτήθηκε και στη Διαύγεια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον Βασίλη Φεύγα και τη σύζυγό του. Ο ίδιος άλλωστε σύμφωνα με δημοσιεύματα «ως διευθύνων εταίρος της «The West Wing» έχει συμβουλεύσει πολιτικά κόμματα, δημόσια πρόσωπα, κρατικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και επιχειρήσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 προεκλογικές εκστρατείες στην Ελλάδα και την Κύπρο ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας».

Σύμβουλος του Μητσοτάκη από το 2003

Ο κ. Φεύγας δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από τον Αύγουστο του 2019 είναι Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας διαδεχόμενος τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Η τοποθέτηση του ήταν σύμφωνα με δημοσιεύματα «προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Με την οικογένεια Μητσοτάκη συνδέεται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 1993 συμμετείχε στο Γραφείο Επικοινωνίας και Πολιτικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ από το 2003 συνεργάζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σε ζητήματα που άπτονται της στρατηγικής και της επικοινωνίας», όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του. Ο ίδιος στις περασμένες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Η πολιτική θέση στην ΝΔ και η προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό εγείρει σοβαρό ηθικό ζήτημα για τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Σε μια περίοδο μάλιστα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με ύφεση λόγω και της πανδημίας.

Πηγή: documento.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ