Αγρια κόντρα Αδωνι-Φάμελλου για το Ελληνικό: «Είσαι ρεζίλης»

0
89

Η τροπολογία που κατέθεσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή και με την οποία ρυθμίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση κτιρίων στο Ελληνικό από την Ελληνικό ΑΕ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κύριος Φάμελλος ρώτησε τον υπουργό Aνάπτυξης πόσες ακόμη τροπολογίες θα καταθέσει προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση των κύριων και αν η τροπολογίες είναι περισσότερες από τα κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν. Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού και η συζήτηση μεταξύ τους πήρε… φωτιά.

Αφού ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι με την νέα ρύθμιση δίδεται το δικαίωμα στη πλειοδότρια εταιρεία να προχωρήσει στην κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιρίων του Ελληνικού (όσων δεν έχουν κριθεί διατηρητέα), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις κυρίως για το εάν η πολιτεία θα πληρώσει την κατεδάφιση. Ο Α. Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι προς τον πρώην Υπουργό, διαβάζοντας τη σχετική διάταξη στη ρύθμιση που προβλέπει ότι η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει το κόστος. Στο ερώτημα δε του κ. Φάμελλου, αν η νέα ρύθμιση αντικαθιστά μια παλαιότερη, ο Αδ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Φάμελλος, ως υπουργός είχε άλλη στάση σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα (RDF) ενώ ως βουλευτής τα… γύρισε.

«Πάει πολύ ο Φάμμελος να εγκαλεί τον Γεωργιάδη. Είσαι ρεζίλι», του είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, με τον κ. Φάμμελο να του ζητά να ανακαλέσει. «Εσύ είσαι ρεζίλι και δεν απαντάς», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ