Μήνυμα και πολιτική “χειρονομία” Τσίπρα προς τη Φ.Γεννηματά : “Δεν μας αφήνει αδιάφορους η νέα ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ”

0
68

Για την στάση του ΚΙΝΑΛ και την προοπτική προσέγγισης σε σχέση και με την απλή αναλογική μίλησε ανάμεσα στα άλλα στην μεγάλη εφόλης της ύλης συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο πρόεδρος ντου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι «δεν μας αφήνει αδιάφορους η νέα ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, για μια σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τις νεοφιλελευθερες οικονομικές προσεγγίσεις. Μια τέτοια σοσιαλδημοκρατία θα είναι πράγματι χρήσιμη και στην Ευρώπη αλλά προφανώς και στην Ελλάδα. Ώστε σε μια προγραμματική πορεία συγκλίσεων με τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, να διαμορφωθούν οι όροι ενός εναλλακτικού δρόμου απέναντι στη συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Στην Ευρώπη ήδη ανιχνεύουμε αυτούς τους όρους, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Γιατί όχι και στην Ελλάδα, αν πραγματικά την εννοούν αυτή τη νέα ρητορική;».

Περιέγραψε δε και τα διλήμματα που αναδεικνύει η συγκυρία: «…Θα συγκροτήσουμε ένα δημοκρατικό μπλοκ αλλαγής και προόδου ή θα επιμείνουμε σε ιδιοτέλειες, καταστροφικούς εγωισμούς, και ιστορικά σύνδρομα; Θα δώσουμε προοπτική στη χώρα ή θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος να ολοκληρώσουν την καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει; Κάποια στιγμή όλοι θα κληθούμε να απαντήσουμε σε αυτά τα διλήμματα. Πολίτες, κόμματα, συλλογικότητες και κινήματα. Διότι όποτε και αν έρθουν οι επόμενες κάλπες, μια εντολή θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό, για όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου: Να ορθώσουν την συμπόρευσή τους απέναντι στον οδοστρωτήρα της Νέας Δημοκρατίας».

Η απόστροφος αυτη της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρας, καταδεικνύει και μια πολιτική χειρονομία “αβρότητας” και σεβασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε ξαφνικά στο “ματι του κυκλώνα” δημοσιευμάτων από διαφορα Μέσα, που αμφισβητούσαν τη δυναμική της μέσα στην ΚΟ του κόμματος και παρουσίαζαν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου να βρισκεται στα πρόθυρα διάλυσης, δεχόμενο “επίθεση” από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ως γνωστόν δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σενάρια αποστασίας στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, καθώς έφεραν τρεις – τουλάχιστον – βουλευτές αλλά και άλλες προσωπικότητες του χώρου, να υπουργοποιούνται στον επερχόμενο (;) ανασχηματισμό και να προσχωρύν στη ΝΔ. Μάλιστα ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και θεωρούμενος του “βενιζελικού” κλίματος, Λεωνιδας Γρηγοράκος επανέφερε με άρθρο του Θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ