Απαράδεκτος Κατρούγκαλος, πάει να τα μαζέψει!

0
63

Είναι δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται ως ψευδοΜακεδόνες δήλωσε!-Και δικαίωμα του Ελληνικού λαού να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας του είναι αλλά το αγνοείτε!

«Η Συμφωνία δεν μπορεί να ρυθμίσει θέματα λαού ή έθνους. Ο λόγος είναι απλός: Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, όχι λαούς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, απαντώντας στους οργισμένους πολίτες, αλήθεια ποιον κοροϊδεύει;

Προφανώς ο καθένας ας δηλώνει ότι θέλει, με την κύρωση όμως της Συμφωνίας των Πρεσπών διαστρεβλώνουμε την αλήθεια, η γλώσσα δεν είναι και ούτε θα γίνει ποτέ μακεδονική, όπως και ξεχωριστές μορφές της ιστορίας, που πάλεψαν για αυτό που λέμε Μακεδονία!

Ας αφήσει τις προοδευτικές τους ιδέες και τις διπλωματικές τους απαντήσεις για το τι μπορεί να δηλώνει ο καθένας, και ας μας απαντήσει στο γιατί δεν κάνει ένα δημοψήφισμα να λάβει στα υπόψη της η κυβέρνηση την γνώμη του λαού, όπως γίνεται σε κάθε χώρα που σέβεται την δημοκρατία;

Ο ίδιος προχώρησε ευθαρσώς στις δηλώσεις του λέγοντας:

«Τα θέματα ιθαγένειας είναι νομικά θέματα που αφορούν στον δεσμό πολίτη με κράτος, ενώ, αντιθέτως, τα θέματα εθνικής ταυτότητας και ένταξης σε μία εθνότητα είναι θέματα συνείδησης και αυτοπροσδιορισμού».

Ακόμη,  σημείωσε ότι «όπως έχει πολλές φορές εξηγηθεί και σαφώς αναφέρεται και στη ρηματική ανακοίνωση, η Συμφωνία δεν αναφέρεται σε εθνότητα, αλλά σε ιθαγένεια. Άλλωστε, σε όλα τα διεθνή κείμενα, ξεκινώντας από την Οικουμενική Διακήρυξη έως την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Ιθαγένεια, ρητά ο όρος “ιθαγένεια” αποδίδεται με τον όρο “nationality” και δεν προσδιορίζει την εθνική ένταξη του ατόμου».

«Στο διεθνές δίκαιο», όπως αποσαφήνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «δεν υπάρχουν γενικώς παραδεδεγμένα χαρακτηριστικά ή γενικά αποδεκτοί ορισμοί του έθνους ή του λαού. Το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού είναι δικαίωμα αναγκαστικού δικαίου και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο συμβατικής ρύθμισης. Συνεπώς, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει και δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει “μακεδονικό έθνος” ή “λαό” με αυτήν τη Συμφωνία».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «βάσει του διεθνούς δικαίου, την ίδια στιγμή, δεν θα μπορούσε η χώρα μας να επέμβει σε θέματα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών του γειτονικού κράτους. Η συμφωνία, όμως, διευκρινίζει ότι οι γείτονές μας αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία και την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά.

“Για τον λόγο αυτόν προβλέπεται ρητά στο άρθρο 7(4) ότι και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά (δηλαδή πολιτιστικά, εθνοτικά κ.λπ.) της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κληρονομιά, την κουλτούρα και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της ελληνικής Μακεδονίας».

Αλήθεια έχει το θράσος ο ίδιος να επικαλείται το Σύνταγμα, όταν από το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύεται τον παράνομο και το αντισυνταγματικό την προδοτικής συμφωνίας που υποστηρίζει;

mknews.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ