Πειραϊκή: Σοκάρει το περιβαλλοντικό έγκλημα, που γίνεται στη θαλάσσια περιοχή! Αυτοψία του Πάνου Παναγιωτόπουλου, με βίντεο και φωτο!

0
87

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Το europost.gr πραγματοποίησε αυτοψία-ρεπορτάζ στην περιοχή της Πειραϊκής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μέγιστο περιβαλλοντικό έγκλημα: Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία τεράστιων προβλητών, με μπάζωμα του θαλάσσιου χώρου, προκειμένου να δένουν θηριώδη κρουαζιερόπλοια και φορτηγά, τα οποία εκμεταλλεύεται η Κινεζική εταιρεία COSCO, που ελέγχει σήμερα ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά.

Το έγκλημα, που συντελείται, δεν αφορά μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στις αρχαιότητες, που διασώζονται στην περιοχή, όπως το μεγάλο κομμάτι των τειχών του Κόνωνος, τα οποία αποτελούσαν την αμυντική θωράκιση του ναυτικού κράτους της Αρχαίας Αθήνας!

Επιπλέον, με το απαράδεκτο αυτό έργο “στραγγαλίζεται” και ουσιαστικά οδηγείται σε έξωση από την περιοχή η ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, αλλά και η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, που εγκιβωτίζονται από το έργο των προβλητών και από χιλιάδες τόνους τσιμέντου και άλλων υλικών, με τα οποία θα μπαζωθεί η γύρω θαλάσσια περιοχή.

Με την κάμερα του  europost.gr  βρεθήκαμε επιτόπου, για να συνομιλήσουμε με τους αγανακτισμένους κατοίκους και για να αναδείξουμε την μοναδικότητα του ιστορικού χώρου και του τοπίου.

 Η καταστροφή όλων αυτών έχει ήδη ξεκινήσει με τα έργα εκσκαφής και βυθοκόρησης, στα οποία δουλεύουν νύχτα μέρα οι εργολάβοι της COSCO. 

Οι σχετικές εργασίες φαίνονται στα βίντεο και στις φωτογραφίες, όπου καθίσταται ορατή η μεγάλη και πολύπλευρη απειλή που έρχεται, με το αποκρουστικό αυτό έργο.

Ας δούμε τώρα τι δήλωσαν στο europost.gr , δύο κάτοικοι της Πειραϊκής, η Μαρία Γεωργοπούλου και ο Πέτρος Πετρής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ