Επιτέλους κατέληξαν με τις μάσκες! Δείτε που θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους

0
67

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μεγάλο μπέρδεμα με τις μάσκες, καθώς η κυβέρνηση έχει δώσει 100 διαφορετικές εκδοχές για το σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτικές και θα επιβάλλεται πρόστιμο και σε ποιους χώρους θα είναι προαιρετικές.

Τελικά φαίνεται πως κατέληξαν , καθώς η Υγειονομική Επιτροπή με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τι ισχύει από εδώ και πέρα ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα ορίστηκε τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε: γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση «χαλάρωσε» σε σχέση με τις αρχικές τις εξαγγελίες αφού πήρε πίσω τις υποχρεωτικές μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, (ακόμα και για τα κομμωτήρια) για το κοινό και πλέον οι πολίτες θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες μόνο σε ασανσέρ, ΜΜΜ και νοσοκομεία.

Όσον αφορά τα εμβαδά εκεί γίνεται το «έλα να δεις» αφού ισχύουν διαφορετικά τετραγωνικά για γραφεία, καταστήματα, σούπερ μάρκετ. Επιπλέον ερώτημα πως θα γίνεται ο έλεγχος, με το μάτι; θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί με μεζούρες και κομπιουτεράκια; κι αν κάποιοι πελάτες φύγουν θα τους ξαναβάζουν μέσα για να τους μετρήσουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ