«Όχι» Ερντογάν στην πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία – Θέλει όλη την Λιβύη – Τι θα κάνει η Μόσχα;

0
70

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε όχι στην πρόταση του Καΐρου, χαρακτηρίζοντάς την απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί ο Χάφταρ και αποκάλυψε έτσι την πρόθεση της Άγκυρας:

Θέλει ολόκληρη την Λιβύη και να «τελειώσει» τον Χαλίφα Χάφταρ (βασικά όσους αντιστέκονται στα τουρκικά σχέδια).

«Η προσπάθεια εκεχειρίας του Καΐρου ήταν αποτυχημένη εξ αρχής. Αν πρόκειται να υπογραφεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αυτό θα πρέπει να γίνει σε μια πλατφόρμα που φέρνει όλες τις πλευρές μαζί», επεσήμανε ο Τσαβούσογλου και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet. «Η έκκληση για εκεχειρία προκειμένου να σωθεί ο Χάφταρ δεν μας μοιάζει ειλικρινής ή πιστευτή», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην κρίση στη Λιβύη, όμως αυτή θα απαιτεί τη συμφωνία και των δύο μερών.

Όλα αυτά λέγονται για το θεαθήναι. Το μόνο που ενδιαφέρει την Άγκυρα είναι να προλάβει την καταστροφή των δυνάμεων του Χάφταρ για να καταληφθεί ακόμα και η Βεγγάζη, όσο υπάρχουν ακόμα συζητήσεις για διαπραγματεύσεις.

Αυτός στις «33 στρατηγικές του Πολέμου» του Robert Green αναφέρεται ως «διαπραγματεύσου προελαύνοντας» επιχειρώντας έτσι να μεταφέρουν την πίεση και στην Μόσχα.

Μια Μόσχα η οποία πρέπει να δράσει άμεσα εάν δεν θέλει να βρεθεί έξω από την Λιβύη.

Σε ότι αφορά την Αίγυπτο δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσουν οι δυνάμεις της τα σύνορα. Ο Ερντογάν «ποντάρει στους δισταγμούς των άλλων έτσι τον έμαθε το ελληνικό πολιτικό σύστημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ