ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

0
251

Μετά από συστηματική παρακολούθηση των ειδημόνων επί του κορονοειδους ιού, εγινα σοφότερος.Εμαθα και επαναλαμβάνω, για το φιλοθεαμον κοινο ότι

1. Δεν μπορείς να βγείς από το σπίτι για κανέναν λόγο, αλλά εάν πρέπει βγείς, τότε μπορείς να βγείς.
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! Εκτός από τα ανοιχτά.

2.Δεν πρέπει να πηγαίνεις σε νοσοκομεία εκτός εάν πρέπει να πάς. Δεν μπορείς να πάς και στο γιατρό, αρκεί να μην είσαι πολύ άρρωστος.

3.Όταν βγείς θυμήσου την βεβαίωση μετακίνησης που είναι αντισυνταγματική αλλά και υποχρεωτική. Εάν δεν την έχεις, ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να την συμπληρώσεις επί τόπου, αν και εφόσον γίνει ελεγχος.

4.Οι μάσκες είναι άχρηστες! Αλλά το να φοράς μία μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Τα γάντια δεν θα σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και ναι.

5.Αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο.

6.Θα πρέπει να παραμείνουμε κλειδαμπαρωμένοι έως ότου φτάσουμε στην ανοσία αγέλης, που σημαίνει ότι πρέπει να μολύνθούν όλοι, αλλά παραμένοντας κλειδωμένοι στο σπίτι τους.

7.Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνέχεια και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και ναι.

8.Ο ιός δεν επηρεάζει τα παιδιά, εκτός από αυτά που αρρωσταίνουν.

9.Τόν ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν … (εκτός από τη βέλγικη γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο, μα μάλλον επειδή δεν είχε διαβάσει το σχετικά διάταγματα) αλλά βασικά είναι ανθρώπινος ιός.

10.Όταν αρρωσταίνεις έχεις πολλά συμπτώματα! Αλλά μπορείς επίσης και να αρρωστήσεις χωρίς συμπτώματα… μπορεί επίσης να έχεις κάποια συμπτώματα χωρίς να είσαι άρρωστος ή να είσαι μεταδοτικός χωρίς να έχεις συμπτώματα. Ότι προτιμήσει ο κάθε άρρωστος.

11.Για να μην αρρωστήσεις πρέπει να κανεις υγιεινή διατροφή και να ασκείσαι. Μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων σε ένα διαμέρισμα εξήντα τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί και αναπτύσσει τη φαντασία. Αλλά ασθενούν βαρύτατα και υπεραθλητες.

12.Είναι όμορφα να αναπνέεις καθαρό αέρα, αλλά αν δεν έχεις κήπο ή μπαλκόνι, ξεχασέ το. Ο ίδιος αέρας στο Κολωνάκι είναι αντιιικος.

13.Μπορείς να παίρνεις φαγητό πακέτο από το εστιατόριο στο σπίτι, το οποίο ωστόσο μπορεί να έχει παρασκευαστεί από άτομα που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Επομένως, καλύτερα να αφήνεις το φαγητό έξω για τρεις ώρες να απολυμανθεί (εάν δεν έχεις σκύλο που μπορεί να στο φάει).Στον ήλιο. Εκτός αν βρέχει.

14.Ο ιός παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, τέσσερις ώρες. Πόσο λες; Έξι ώρες; Έλα, ποιος προσφέρει περισσότερα;

15.Ο ιός εξαπλώνεται στον αέρα για ένα μέτρο, μερικές φορές δύο, αλλά αν υπάρχει άνεμος ίσως περισσότερο.

16.Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλεισμενος στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορείς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο.

17.Δεν έχουμε καμία θεραπεία, εκτός από ένα φάρμακο κατά των ρευματισμών και ένα κατά της χολέρας … η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα!

18.Αυτός ο ιός είναι θανατηφόρος, αλλά όχι πάρα πολύ. Ίσως να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή.

19. Ο ιός σκοτώνεται μόλις πληρώσεις πρόστιμο 150 ευρώ. Αλλά το Πάσχα με 300. Από τις 4 Μάη δεν ξέρουμε με πόσα, θα δούμε…

20. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά τα ΜΜΕ διαφημίζουν ότι μένουμε σπίτι, άρα η κανονικότητα είναι μερική. Άρα δεν είναι κανονική κανονικότητα κανονικών κανονων κανονιζοντων κανονικά, αλλά δεν μένουμε και σπίτι όπως παλιά, δηλαδή χθες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ