“Άκυρο” από την “Καθημερινή” στο κυβερνητικό σχέδιο για την ανεξέλεγκτη είσοδο τουριστών: Πρώτα η υγεία, οι επισκέπτες πρέπει να ελέγχονται

0
52

Σημαντική παρέμβαση, υπέρ της υγείας των πολιτών από την “Καθημερινή” επί του σχεδίου για την έλευση των επισκεπτών το Καλοκαίρι στη χώρα.

Η εφημερίδα στο κύριο της άρθρο με τίτλο “Πρώτα η υγεία” υπογραμμίζει “οι επισκέπτες πρέπει να ελέγχονται, είτε στον τόπο προέλευσής τους, είτε στην πύλη είσοδο, πράγμα που για τις ελληνικές αρχές συναπέγεται την προμήθεια περισσοτέρων διαγωνιστικών τεστ”. Η εφημερίδα επισημαίνει πως “το ρίσκο της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ιδίως από χώρες που έχουν ακόμη υψηλό αριθμό κρουσμάτων, είναι ασύμμετρα μεγάλο” και ότι “η υγεία εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα”.

Ολόκληρο το κύριο άρθρο της εφημερίδας:

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας πρέπει να λειτουργήσει. Εξίσου αναγκαίο, όμως, είναι να διαφυλαχθούν τα κεκτημένα στη δημόσια υγεία – κεκτημένα που κατακτήθηκαν με μεγάλες, συλλογικές θυσίες. Οι επισκέπτες πρέπει να ελέγχονται, είτε στον τόπο προέλευσής τους είτε στις πύλες εισόδου, πράγμα που για τις ελληνικές αρχές συνεπάγεται την προμήθεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ. Το ρίσκο της ανεξέλεγκτης μετακίνησης, ιδίως από χώρες που έχουν ακόμη υψηλό αριθμό κρουσμάτων, είναι ασύμμετρα μεγάλο. Η υγεία εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα.

πηγή: typologies.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ