“Πέναλτι” για τον Υφ.Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: Γκάγκστερς και δημοσιογράφοι στο ίδιο τσουβάλι!…

0
75

Την ώρα που ο δημοσιογραφικός και αθλητικός κόσμος καταδικάζουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη στοχοποίηση δημοσιογράφων μέσω αφισών που γέμισε η περιοχή του Πειραιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατόρθωσε να εξισώσει τα θύματα της «επικήρυξης» με τις καταδικαστέες αφίσες και τους… εμπνευστές τους.

Μια ημέρα μετά την είδηση πως δημοσιογράφοι του OPEN, του SDNA και του ΣΠΟΡ FM, όπως επίσης και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκπομπή του SDNA, στοχοποιήθηκαν μέσω της άνανδρης «επικήρυξής» τους με αφίσες που κολλήθηκαν σε πολλά σημεία του Πειραιά (ακόμη κι έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το γήπεδο Καραϊσκάκη), ο επικεφαλής της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, αντί αδιαπραγμάτευτης καταδίκης του περιστατικού, των δημιουργών και των εμπνευστών των επαίσχυντων αφισών, προέβη σε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας!

Με ένα αμήχανο tweet και παίζοντας με τις λέξεις, ο Λευτέρης Αυγενάκης κατόρθωσε να βάλει στο ίδιο τσουβάλι επαγγελματίες δημοσιογράφους με κοινούς γκάγκστερ και εκβιαστές. Ανθρώπους δηλαδή, που εμφανίζονται δημόσια σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και σάιτ, με το ονοματεπώνυμο και το πρόσωπό τους, εκφράζοντας ή γράφοντας την άποψή τους (ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς), με «κουκουλοφόρους» που κρύβονται στην ανωνυμία τους στοχοποιώντας δημοσιογράφους.

«Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας» έγραψε στο twitter ο επικεφαλής της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού.

Lefteris Avgenakis@l_avgenakis

Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας.

66

4:38 μ.μ. – 7 Μαΐ 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

81 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ