Σάλος στην Τουρκία από την δολοφονία πρόσφυγα για παραβίαση καραντίνας

0
77

Σάλο έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα στην Τουρκία, την ώρα που προσπάθησε να ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας. Στα Άδανα της Τουρκίας ο 19χρονος Σύρος πρόσφυγας Αλί Χεμντάν πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία επειδή προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο. Ο Αλί Χεμντάν, σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολήθηκε στο πόδι, ωστόσο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να έχει δεχθεί σφαίρα στην καρδιά.

Ο Αλί δούλευε σε μία βιοτεχνία για να υποστηρίξει την οικογένειά του. Στη διάρκεια του διαλείμματος βγήκε έξω και βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Γνώριζε για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τους νέους κάτω των 20 χρόνων, αλλά δεν είχε ούτε ταυτότητα μαζί του ούτε σχετική άδεια εργασίας. Φοβήθηκε για το πρόστιμο και προσπάθησε να διαφύγει, μπαίνοντας σε σοκάκια. Τότε ένας αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τον σταματήσει, όμως ο Αλί συνέχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Μία από τις σφαίρες όμως του αστυνομικού ήταν μοιραία… Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Μετά την έντονη κοινωνική κριτική κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού επικοινώνησε με την οικογένειά του θανόντος για να τους συλλυπηθεί και να τους διαβεβαιώσει ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του αστυνομικού που τον πυροβόλησε «κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε η αστυνομία των Αδάνων.

https://lapolitica.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ