Έρχεται ολική καταστροφή για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

0
67

Την ολική κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλέπει το αμερικανικό δίκτυο Politico, φέρνοντας στην Έλλαδα μια ένδειξη της διεθνούς ξεφτίλας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το Politico, με την ιδιαίτερη μέθοδό του στις δημοσκοπήσεις, πάτωσε τον Τσίπρα, φέρνοντας αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρχεται ολική καταστροφή για την συγκυβέρνηση, ενώ το Μαξίμου επιμένει και υποστηρίζει τα τραγικά λάθη στη διπλωματία και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 12 μονάδες διαφορά στις προσεχείς ευρωεκλογές βλέπει η γνωστή ξένη ιστοσελίδα politico.eu, που εκτιμά ότι η ΝΔ θα εκλέξει δέκα ευρωβουλευτές τον Μάιο του 2019 και θα διπλασιάσει έτσι την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεύτερος με έξι ευρωβουλευτές έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα, με οριακή διαφορά από τη Χρυσή Αυγή, πλασάρεται το Κίνημα Αλλαγής. Με βάση την ίδια μέτρηση, οι 21 ευρωβουλευτές που εκλέγει η Ελλάδα θα μοιραστούν σε πέντε κόμματα, αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες Ανεξάρτητους Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Το Politico είναι από τα πιο γνωστά διαδικτυακά Μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ και εδώ και τέσσερα χρόνια διαθέτει ξεχωριστή έκδοση στην Ευρώπη, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνει, το παραπάνω αποτέλεσμα βγαίνει συνδυάζοντας όλες τις δημοσκοπήσεις στην κάθε χώρα («poll of polls») και χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο, το λεγόμενο φίλτρο «kalman», για να εξάγει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, το αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα μας στις 26 Μαΐου 2019 προκύπτει ότι θα είναι το εξής:

– Νέα Δημοκρατία 36,79% (10 έδρες)
– ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (6 έδρες)
– Κίνημα Αλλαγής 7,88% (2 έδρες)
– Χρυσή Αυγή 7,62% (2 έδρες)
– ΚΚΕ 6,94% (1 έδρα)

Εκτός νυμφώνoς μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Η κατανομή αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ένδειξη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που έχει περάσει στη χώρα μας σε τρίτη μοίρα, μετά τις εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η μέτρηση του Politico βγάζει πρώτο το ΕΛΚ με 181 έδρες, δεύτερο το S&D (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες) με 146, τρίτο το ALDE (Φιλελεύθεροι) με 72 και τέταρτο το ENF (ευρωσκεπτικιστές) με 60.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ