Ολοκληρώθηκε η εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Την Πέμπτη η ψηφοφορία για το πόρισμα

0
60


Το ραντεβού τους για την Ολομέλεια, ανανέωσαν ουσιαστικά οι βουλευτές, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία μετά την ολοκλήρωση και του τέταρτου τμήματος του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πλέον το μόνο που μένει είναι να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πόρισμα την προσεχή Πέμπτη το πρωί, προκειμένου την Παρασκευή να παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στη σημερινή ωστόσο συνεδρίαση σύμφωνα με το usay.gr κυριάρχησε η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να αποστείλει εξώδικο προς την επιτροπή. Έτσι, η πλειοψηφία αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων στην οποία θα εκφράζει τη διαμαρτυρία της και θα ζητά απ’ όλους να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Στα της υπόθεσης πάντως, οι εισηγητές των κομμάτων, επέμειναν στις διατυπωμένες θέσεις τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ, να υπογραμμίζει την υπόθεση των 23 προσλήψεων επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες της περιόδου 2015-2018.

Αναλυτικότερα, ο Σπ. Λάππας απάντησε στις κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως τα μέλη της πλειοψηφίας, στηρίχθηκαν σε απόψεις, κείμενα και πορίσματα ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και για τις υπόλοιπες υποθέσεις του πορίσματος, τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως τα 89 εκατ. ευρώ που δεν προκύπτουν από τους απολογισμούς του Κέντρου, τις περίφημες θερμικές κάμερες αλλά και τα εμβόλια.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Γιώργος Γεωργαντάς αφού απέκρουσε τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας για τον κ. Γεωργιάδη, δήλωσε με νόημα πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα πολιτικών και ποινικών ευθυνών για υποθέσεις της περιόδου 2015-2018. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πλειοψηφία έχει επιλεκτική ακοή σε όσα συνέβησαν μετά το 2015, ενώ παρατήρησε πως η μόνη παρέμβαση που έχει διαπιστωθεί στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η επιστολή της Φωτεινής Σκοπούλη για απευθείας ανάθεση στα αντιδραστήρια για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Επικριτική ως προς την πλειοψηφία για τον όγκο των εργασιών που ξόδεψε η επιτροπή στην υπόθεση των 23 προσλήψεων, εμφανίστηκε και η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου (αλλά και ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι). Συγκεκριμένα αναγνώρισε πως υπήρξαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όμως η έμφαση -όπως είπε- της πλειοψηφίας στην υπόθεση των 23 ήταν αναντίστοιχη.

Όπως είπε, δεν προέκυψε άμεσος δόλος από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ