ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος – Εκτακτο συνέδριο προκηρύσσει η Φώφη

0
62

Μετά την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜΑΡ με 29 υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, 22 υπέρ αποχής και 2 λευκά, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται ότι έλαβε την απόφαση να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα. Μάλιστα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προκηρύσσει έκτακτο συνέδριο.


Εκτός Κινήματος Αλλαγής έθεσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. «Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι «με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση».

«Το Συνέδριο», όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, «θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.


Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τη δική μου θέση υπέρ της Συμφωνίας την εξέφρασα καθαρά και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

«Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ