Το φιάσκο με τη Θεία Κοινωνία προσπαθούν να κρύψουν Μητσοτάκης – Κεραμέως

0
88

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκαν Μητσοτάκης και  Κεραμέως για τα όσα έλεγαν οι ίδιοι ή τα παπαγαλάκια σχετικά με τη Θεία Κοινωνία.  

Η χθεσινή  Κοινή   Υπουργική Απόφαση για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την Κυριακή, δεν αναφέρει το παραμικρό αναφορικά με τη Μετάληψη ούτε φυσικά θέτει τον παραμικρό περιορισμό. Κι όμως από τα μέσα Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας έχοντας  τη στήριξη του Μαξίμου  (σσ. αν δεν της το υπαγόρευσαν κιόλας), δήλωνε  στα κανάλια πως «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης, οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο»!

Επέλεξε δηλαδή να μεταφέρει εντολές  αντί να σιωπήσει και πίστεψε ότι θα μπορούσε να επιβάλλει την άποψη της! Το  αναγκαίο φρένο στην πολιτική της γελοιότητα, δεν θα μπορούσε να το βάλει κανείς  άλλος εκτός από την Εκκλησία. Έτσι λοιπόν μετά τη  συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις  30 Απριλίου, ανακοινώθηκε πως: «Το ζήτημα περί του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Κοινωνίας τυγχάνει αδιαπραγμάτευτο, όπως ορίζεται από τους Θείους και Ιερούς Κανόνες».

Οι μέρες πέρασαν, η Κεραμέως ζητούσε να μη τη ρωτάνε για το θέμα και κάπως έτσι το σκηνικό που προσπάθησε να στήσει κατέρρευσε. Και μάλιστα κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Εν προκειμένω, στην ΚΥΑ αναφέρονται τα εξής: «… να τηρούνται όλα τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Δηλαδή, αντί να αναλάβει την ευθύνη ως εκπρόσωπος της  Πολιτείας, πέταξε το μπαλάκι στους επιστήμονες οι οποίοι  μπορεί να εισηγούνται  τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται ωστόσο την ευθύνη της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  ή Υπουργικής απόφασης, την έχουν μόνον οι κυβερνητικοί φορείς. Πέραν των άλλων, η υπουργός Παιδείας θα το θυμάται για καιρό έστω κι αν καταφέρει να το ξεχάσουν οι άλλοι. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ