Πως ο Κυριάκος δεν θα κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα το φθινόπωρο

0
89

είδηση> Αδειάζουν τα ταμεία του κράτους καθώς οι Ελληνες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους φόρους τους. Έτσι τον Φεβρουάριο φόρους ύψους 1 δις ευρώ άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι.

Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία παρακολούθησης της φορολογικής διοίκησης για τον μήνα Φεβρουάριο, δηλαδή πριν το ξέσπασμα της κρίσης, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία:

– το ποσό των φόρων που δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα 1,574 δισ. ευρώ, έναντι 597 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 977 εκατομμυρίων ευρώ

– οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 106,055 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μικρή μείωση 95 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο

– ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθαν στα 3.993.521 παρουσιάζοντας μείωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά περίπου 128.000. Η μείωση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη ρύθμιση οφειλών με την πάγια ρύθμιση των έως 48 μηνιαίων δόσεων καθώς και στην εξόφληση με καθυστέρηση της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε λήξει τον Ιανουάριο

– ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανήλθε τον Φεβρουάριο στους 1.268.819 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9.365.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο το ποσό των φόρων που θα μείνει απλήρωτο όσο και ο αριθμός των φορολογούμενων που θα έχουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές.

Η αύξηση αυτή θα έρθει λόγω της οικονομικής κρίσης του κορονοϊού η οποία έχει πλήξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μείωση των κρατικών εσόδων τον Απρίλιο έως και κατά 30%.

Το σχόλιο μας> Η εικόνα αρχίζει να γίνεται αποκαρδιωτική με την κυβέρνηση να τρέχει ασθμαίνοντας να μπαλώσει με επιδόματα την κατάσταση αντί να πάρει τολμηρές αποφάσεις και να μεταρρυθμίσει επιτέλους το κράτος και κυρίως το φορομπηχτικό σύστημα.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η αμηχανία μπροστά στις συγκεντρώσεις στις πλατείες.

Πως είναι δυνατόν να ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε εκατομμύρια τουρίστες εάν δεν αντέχουμε μαζώξεις 100 yolo νεαρών στις πλατείες. Και πως είναι δυνατόν η ελληνική αστυνομία να αστυνομεύσει νεαρούς σε όλες τις πλατείες της χώρας και ταυτόχρονα 10 εκατομμύρια τουρίστες; Τι πάμε να κάνουμε;

Ποια είναι η λύση-τουλάχιστο γι΄αυτό το καλοκαίρι; Να ορίσουμε κατώτατο όριο δαπανών για τον κάθε τουρίστα τα 10 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Δηλαδή για να έλθει μια 4μελής οικογένεια Γερμανών στη χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστο 40 χιλιάδες ευρώ για ένα μήνα. Σ΄αυτό το ποσό θα συμπεριλαμβάνεται και η διαμονή στο ξενοδοχείο.  Φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός πολυτελείας.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν πλακώσουν εδώ εκατομμύρια τουριστικής πλέμπας δεν θα μας φθάνουν ούτε οι κάψουλες για να τους μεταφέρουμε στα νοσοκομεία, ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις για να περιφρουρήσουν τις πλατείες (άλλο κι αυτό) και τους μεθυσμένους τουρίστες.

Φαντασθείτε μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι να οργανώσει νέα προβοκάτσια ο Ερντογάν είτε στον Εβρο, είτε στα νησιά.

Αρκεί ένα περίεργο και ανεξιχνίαστο καλοκαίρι να τα φέρει όλα τούμπα και τους Συριζαίους  στην εξουσία καταδικάζοντας μια για πάντα η χώρα.

Γι΄αυτό λοιπόν είναι αναγκαία εδώ και τώρα η επαναστατική μεταρρύθμιση η οποία θα προσελκύσει επενδυτές και όχι τουρίστες από ολόκληρο το κόσμο. Εδώ και τώρα ο φορολογικός συντελεστής στο 5% για φυσικά πρόσωπα και εταιρίες. Εδώ και τώρα ο ΦΠΑ στο 5%. Εδώ και τώρα οι αλλαγές στη δικαιοσύνη. Εδώ και τώρα η κατάργηση της γραφειοκρατίας.

Η οικονομία έχει ανάγκη μίας μεταρρυθμιστικής επανάστασης. Είναι τώρα η ευκαιρία να εξαλειφθεί το φορομπηχτικό κράτος. Διαφρετικά η συσσωρευμένη οργή θα καταπιεί τη δημοσκοπική διαφορά μέσα σε ένα καλοκαίρι. Και μια και μιλάμε για δημοσκοπήσεις το αίτημα για πρόωρες εκλογές πολύ σύντομα θα τεθεί από την ίδια την κοινωνία.

Ζούμε σε εποχές ασύμμετρων απειλών οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με μπακαλίστικες λογικές. Χρειάζεται τόλμη και η φαντασία στην εξουσία. Διαφορετικά ο Κυριάκος θα χαρίσει μια κατεστραμμένη χώρα αλλά και την εξουσία στον Τσίπρα.

Κουρδιστό Πορτοκάλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ