Είσαι αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών? Είσαι «εθνικιστής, μισαλλόδοξος & ρατσιστής» σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας – ΕΔΕ σε δασκάλα που διένειμε σε μαθητές φυλλάδιο με… «εθνικιστικό» περιεχόμενο

0
53

Δυστυχώς όποιος αντιτίθεται πλέον στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον «εθνικιστής», «ρατσιστής» και «μισαλλόδοξος» σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ’ τάξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με… «εθνικιστικό», όπως διατείνονται περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ «καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο “εθνικιστικό”, “ρατσιστικό” και “μισαλλόδοξο” περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο “Μακεδονικό ζήτημα”, σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος».

Δείτε τι «ωραία» που η ΠΔΕΚΜ δίνει έμφαση στα «12χρονα παιδιά» και μάλιστα εν ώρα μαθήματος(!) ως να έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση από τη δασκάλα.

Διαβάστε τι εξωφρενικά αναφέρονται ακόμη στην ανακοίνωση της ΠΔΕΚΜ:

«Ο εκπαιδευτικός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

«Πολιτική συγκυρία» επομένως σύμφωνα με την ΠΔΕΚΜ η εθνική υπόθεση της Μακεδονίας, ενώ η ελληνικότητα της Μακεδονίας συνιστά λίγο έως πολύ «παραποίηση» της ιστορίας!

Οι «πανανθρώπινες αξίες» (που κανείς δεν γνωρίζει ποιες ακριβώς πρεσβεύουν και εννοούν) πάνω από την Ελλάδα, καθώς οτιδήποτε έχει σχέση με την Πατρίδα; «δηλητηριάζει» τις ψυχές των παιδιών!

«Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης», συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκεί δυστυχώς έχουμε φτάσει. «Πολιτική συγκυρία» η Μακεδονία, όταν μιλάμε για την πατρίδα προκαλεί «οργή» και «μισαλλοδοξία».

Όσο για τον «ρατσισμό» αυτός κολλάει παντού.

Αυτή την κοινωνία θέλουν να δημιουργήσουν; Μια κοινωνία απάθειας, έλλειψης αντίδρασης για το οτιδήποτε και τεράστιας χωρίς τέλος, μέχρι σημείου λιποθυμίας ανοχής.

europost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ