Με αμείωτη ένταση, παρά την πανδημία, συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια.
Ενδεικτικοί της κατάστασης που επικρατεί στο πολύπαθο νησί του βορείου Αιγαίου είναι οι αριθμοί, την τελευταία εβδομάδα έφτασαν δύο βάρκες με 90 αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.
Από τις αρχές του μήνα έως και το απόγευμα της Κυριακής, οι αφίξεις στο νησί έφτασαν τις 194. Όμως, λόγω της υγειονομικής κρίσης, όλοι οι νεοαφιχθέντες, αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οδηγούνται σε δομές καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Σημειώνεται ότι στην καραντίνα του Καρά Τεπέ διαμένουν 91 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 201 διαμένουν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα. Στην πρώτη διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης και στη δεύτερη όσοι έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Μείωση τουριστικών κρατήσεων
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι του νησιού είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς η κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αφίξεις αλλοδαπών φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των τουριστικών κρατήσεων.
Το πρόβλημα, ωστόσο, για τους ίδιους δεν περιορίζεται στον τουρισμό, αλλά επεκτείνεται και στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους και για τον λόγο αυτό ζητούν διαρκώς την προεκλογικά εξαγγελθείσα αποσυμφόρηση του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ