Ανατροπή ισορροπιών στο Μαξίμου! Ξανά “στο τραπέζι” το σενάριο εκλογών τον Σεπτέμβριο!

0
63

Πηγή: matrix24.grmatrix24.gr

Σενάρια πολιτικών εξελίξεων συζητούνται για μία ακόμη φορά στους κόλπους της κυβερνώσης παράταξης, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκλείσει στους συνομιλητές του κάθε ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Τα σενάρια επιμένουν και οι υποστηρικτές της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης διαρκώς πολλαπλασιάζονται, καθώς είναι γνωστό πως η πολιτική είναι μία δυναμική διαδικασία και οι γνώμες είναι για να… αλλάζουν. Με άλλα λόγια, όσο κι αν ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στους συνομιλητές του πως «δεν θέλει ούτε να ακούει» για τέτοιες συζητήσεις, πολλοί στη ΝΔ εκτιμούν πως στις αρχές του φθινοπώρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να το ξανασκεφτεί.

Ο φόβος της οικονομίας

Βασικό επιχείρημα όλων όσοι υποστηρίζουν τις πρόωρες εκλογές είναι η προεικαζόμενη ζοφερή εικόνα στην οικονομία, που θα αποκαλυφθεί όταν τελειώσει και η -κουτσουρεμένη εκ των πραγμάτων- τουριστική περίοδος. «Έρχεται τσουνάμι. Το χειμώνα θα πλημμυρίσει διαδηλωτές το Σύνταγμα και η κυβέρνηση δεν θα αντέξει», υποστηρίζει προβεβλημένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, με γνώση των οικονομικών δεδομένων αλλά και της ζημιάς που έχει ήδη συντελεστεί στην οικονομία από τον κορωνοϊό και το περίφημο lockdown. Ο ίδιος παράγοντας εκτιμά πως μόνο αν η κυβέρνηση «αναβαπτιστεί» και πάρει νωπή λαϊκή εντολή θα μπορέσει να διαχειριστεί όσα έρχονται, σε συνδυασμό ασφαλώς με το τι θα σημάνει για τους πολιτικούς συσχετισμούς το ενδεχόμενο να καταφέρει η ΝΔ άλλη μία ήττα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ειδικά όσοι στην ΝΔ βρίσκονται σε έντονο… «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» mood βλέπουν ακόμη πιο θετικά την προοπτική των πρόωρων εκλογών, υπολογίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μην αντέξει και να τεθεί θέμα συνοχής αν χάσει τόσο σύντομα σε άλλη μία εκλογική αναμέτρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω παράγοντες, που έχουν αρχίσει να αναθερμαίνουν την σχετική συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ, εκτιμούν πως η κουβέντα δεν έχει κλείσει. Επιπροσθέτως, οι εν λόγω πηγές εκτιμούν πως «όταν ο Μητσοτάκης θα μετρήσει τον τουρισμό, θα πάρει τις αποφάσεις του».

Οι κρίσιμοι παράγοντες

Πέραν ορισμένων βουλευτών, αλλά και της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος, κρίσιμοι παράγοντες που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα επηρεάσουν τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού το φθινόπωρο είναι τα πολιτικά στελέχη που εμπιστεύεται τόσο για τις πραγματικές προθέσεις τους, όσο και για την πολιτική τους κρίση. Με άλλα λόγια, αν στην σχετική συζήτηση διαμορφώσει άποψη υπέρ των εκλογών η «μπαρουτοκαπνισμένη» Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Κωστής Χατζηδάκης, αυτό ασφαλώς θα βαρύνει στον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό, όσο κι αν το ρεπορτάζ επιμένει ότι προσώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν εκλογικό σχεδιασμό, η συζήτηση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ανοιχτή και… δυναμική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ