‘Άνοιξαν την όρεξη’ στους εγκάθετους της Τουρκίας στη Θράκη οι ατυχείς δηλώσεις της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

0
79

Οι ατυχέστατες δηλώσεις της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον «πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θράκης», καθώς και για την «διασυνοριακή Θράκη», που θα γίνει «γέφυρα πολιτισμών», ‘άνοιξαν την όρεξη’ στους εγκάθετους της Τουρκίας στην περιοχή, που κατευθύνονται σε όλες τις κινήσεις τους από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Έτσι, παρουσιάστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο το ‘ανερχόμενο αστέρι’ του Ερντογάν στην περιοχή, η περιβόητη Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των εγκαθέτων της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη, που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας».

Η συγκεκριμένη κυρία παραπονέθηκε γιατί η ΠτΔ δεν ζήτησε να την συναντήσει, αφού -όπως υποστήριξε η ίδια- εκπροσωπεί (δήθεν) ‘την συντριπτική πλειοψηφία της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης’.

Μάλιστα, με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η πρόεδρος του DEB εγείρει μειονοτικό ζήτημα απευθυνόμενη προσωπικά στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας . Η δήλωση της κυρίας Ασάφογλου έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Όπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό.

Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό, αν θα είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα.

Η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί σε κανέναν, παρά μόνο περιθωριοποιεί την αλήθεια και το πραγματικό».

Deb Partisi@DebPartisi

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu: “Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Batı Trakya ziyaretinizi basından takip ettim. Gördüğüm kadarıyla Azınlık mensubu kadınlar ile de bir araya geldiniz ve bu gayet olumlu bir gelişme ancak bir kadın olarak ve ayrıca iki kez seçimlere katılmış…

Ενσωματωμένο βίντεο

34

9:14 μ.μ. – 31 Μαΐ 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ