Οι δανειστές επιμένουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μετά το τέλος Απριλίου

0
71

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, οι δανειστές δεν κάνουν πίσω και ζητούν, μετά το τέλος Απριλίου όπου τελειώνει ισχύς της πλατφόρμας, να ενεργοποιηθεί το νέο πτωχευτικό δίκαιο και να ξεκλειδώσουν οι πλειστηριασμοί.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει την παράσταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι τέλος του έτους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από την ελληνική πλευρά τέθηκε και η πρόταση για επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, θα θέσει σήμερα η κυβέρνηση στους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι ωστόσο εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο CNN Greece πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα θα είναι σκληρή και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

»Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί», δήλωσε το ίδιο στέλεχος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας την Πέμπτη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση του CNN Greece για την προστασία δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή, βάσει της υφιστάμενης ΚΥΑ, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

»Η προστασία, που λήγει στις 30 Απριλίου, εξακολουθεί να υπάρχει, όσο ισχύουν τα μέτρα για την πανδημία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ