«Καταπέλτης» ο Δήμαρχος Ερμιονίδας: «Εμείς τηρούσαμε κανονικά τα μέτρα και οι αλλοδαποί κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι! Δύο επιστολές είχα στείλει στους αρμόδιους φορείς και ζητούσα να παρέμβουν!»

0
96

Ανάστατοι είναι στο Κρανίδι μετά τις λήψεις των επιπλέον περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από την Πολιτική Προστασία, ύστερα από τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε καταυλισμό Σομαλών παράνομων μεταναστών.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι όχι μόνο στο Κρανίδι αλλά και στα εννέα χωριά, που αποτελούν τον δήμο Ερμιονίδας.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος καταγγέλλει ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στέλνοντας δύο επιστολές στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους αλλοδαπούς καθώς αυτοί κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα περιορισμό.

«Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Εμείς τηρούσαμε κανονικά τα μέτρα και εκείνοι πηγαινοερχόντουσαν δεξιά και αριστερά.

Είχαμε καταγγείλει πολλές φορές στο δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό.

Τώρα το πού βρήκαν και κόλλησαν τον ιό αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί ο ασθενής μηδέν για να ξέρουμε κι εμείς γιατί μπορεί να είναι ένας από εμάς» αναφέρει και προσθέτει:

«Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο αυστηρά, αφού από το απόγευμα και μέχρι το πρωί στις οκτώ δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ψυχή, καθολική απαγόρευση μετακίνησης.

Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν γιατί ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς είχε ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε. Η δομή αυτή έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια και ο κόσμος πάει κι έρχεται.

Πρώτα φιλοξενούνταν Σύριοι, τώρα εδώ και ένα χρόνο έχει Σομαλούς. Η αλήθεια είναι πως από τότε που άνοιξε η δομή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί είναι σε απομονωμένο σημείο, κυκλοφορούσαν κανονικά ωστόσο τώρα κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεών τους. Από την άλλη οι αστυνομικοί εδώ είναι αριθμητικά λίγοι με αποτέλεσμα ό,τι κι αν έκαναν ή έλεγαν να περνάει στο βρόντο…δυστυχώς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ