Σοκ! Αμερικανοί γιατροί ανακάλυψαν πως ο κορωνοϊός προκαλεί εγκεφαλικό επεισόδιο σε νέους ηλικιακά ασθενείς!

0
75

Σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους νέους, ηλικιακά, ασθενείς κορωνοϊού που υποκύπτουν στη νόσο φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιατρική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μια νέα εξήγηση, σε νέους 30 και 40 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο φονικός ιός μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυξάνονται, δε, οι ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η ασθένεια Covid-19 μπορεί να προκαλέσει αφύσικη πήξη του αίματος, με το εγκεφαλικό επεισόδιο να αποτελεί αναμενόμενη συνέπεια αυτού του φαινομένου.

Ο γιατρός Τόμας Όξλει, νευροχειρουργός, στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης Mount Sinai Health System, με την ομάδα του, μελετώντας τη συμπεριφορά πέντε ασθενών, κάτω των 50 ετών, με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα κορωνοϊού, διαπίστωσε ότι η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις στις αρτηρίες, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως είπε ο δρ. Όξλει στο CNN, κατά τους προηγούμενους 12 μήνες ήταν σπάνια η εισαγωγή νέων ανθρώπων με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, λιγότεροι από δύο τον μήνα έμπαιναν στο νοσοκομείο για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα, ακόμη, με τον γιατρό, το εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να αντιμετωπίζεται σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει ο δρ. Όξλει, έχουν αυξηθεί, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ασθενείς κορωνοϊού, νέοι σε ηλικία, χωρίς βεβαρημένο ιστορικό υγείας, στους οποίους προκλήθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ