Η Ολγα Κεφαλογιάννη “αδειάζει” με το γάντι τον Κώστα Μπακογιάννη για τον “Μεγάλο Περίπατο”

0
63

Έντονες επικρίσεις για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας” από την πρώην υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία μίλησε για ελλείψεις στον σχεδιασμό επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις.

“Η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις. Αλλά θα πρέπει να δούμε σε ποιά κατεύθυνση θα είναι αυτές, τί ύφος και χαρακτήρα θέλουμε να δώσουμε στην πόλη και κυρίως τί αισθητική”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος και να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του έργου “ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”, η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως καλό θα ήταν το κέντρο της πόλης να είχε λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο, επισημαίνοντας πως η πρωτεύουσα χρειάζεται να έχει ένα σχεδιασμό φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

“Στην περίπτωση της Πανεπιστημίου έχουμε μία ήπια παρέμβαση η οποία έχει πιλοτικό χαρακτήρα και είναι σημαντικό να δούμε τις μελέτες. Μπορούν να γίνουν αλλαγές και σε αυτό το στάδιο”, είπε η πρώην Υπουργός τονίζοντας πως η οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται διαβούλευση και ενημέρωση. “Εδώ δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών για αυτό και είδαμε τις τελευταίες μέρες να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία”, είπε, υπενθυμίζοντας πως η ίδια έχει κάνει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για την Πανεπιστημίου, ένα δρόμο με ιστορικότητα, ύφος, σπουδαία αρχιτεκτονικά κτίρια, που όπως είπε, συμπυκνώνει την ιστορία της πόλης.

Η πρώην Υπουργός επεσήμανε πως υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στην Πανεπιστημίου, ζητήματα που πρέπει να λυθούν, όπως τόνισε, πριν γίνουν αυτά τα έργα. “Πρέπει να δούμε συνολικά ποιά είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και να αποδώσουμε στους πολίτες μια πόλη ελεύθερη και ασφαλή”, είπε η κα Κεφαλογιάννη, η οποία και εξέφρασε επιφυλάξεις για μέρος της αισθητικής του έργου λέγοντας πως “επειδή αυτή η οδός έχει αυτή την ιστορικότητα και τα όμορφα κτίρια δεν ξέρω πως αναδεικνύονται αυτά μέσα από πράσινα και κόκκινα ταρτάν”.

Σε κάθε περίπτωση η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως όπως έχει πει και ο Δήμαρχος της πόλης αυτό είναι ένα πιλοτικό στάδιο και πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις και να εκπληρωθεί ένα όραμα που έχει μια σωστή αφετηρία, τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την Αθήνα.

“Καλό θα ήταν να βρούμε λύσεις με καλύτερη προετοιμασία”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανασχηματισμός: “όλοι είμαστε στρατιώτες στις παρατάξεις μας”

Απαντώντας σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως “ο Πρωθυπουργός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, τον αποκλειστικό λόγο”, προσθέτοντας πως “όλοι είμαστε στρατιώτες στις παρατάξεις μας υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες αλλά πάντα με γνώμονα το δημόσιο καλό και το συμφέρον των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ