Ο Χαρδαλιάς άφησε τον κορωνοϊό κι έπιασε τα εγκαίνια! Για μέτρα προστασίας ούτε λόγος!

0
67

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ‘συνελήφθη’ από τον φωτογραφικό φακό να συνωστίζεται την ώρα που έκοβε την κορδέλα σε εγκαίνια Πυροσβεστικού Σταθμού…

Τ​o πυροσβεστικό κλιμάκιο Γρανίτσας εγκαινίασε το Σάββατο (13-06-2020) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που κατάγεται από την περιοχή.Ο Υφυπουργός έφτασε στο Καρπενήσι με ελικόπτερο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προσγειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της πόλης.

Ωστόσο την ώρα που έκοψε την κορδέλα στο σημείο μαζεύτηκαν άτομα γύρω του, όπως ο Φάνης Σπανός, κ.α., και το μέτρο της απαιτούμενης απόστασης δεν τηρήθηκε.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επιβάλλει ο ίδιος πρόστιμο στον…εαυτό του για αυτό το κακό παράδειγμα που έδωσε, όπως ο Φάνης Σπανός, -που έχει παραβιάσει πολλάκις τα μέτρα-, και οι υπόλοιποι.

Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας

Έπειτα από 11 χρόνια που παρέμενε στα χαρτιά, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας του δήμου Αγράφων στον νομό Ευρυτανίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, του αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, καθώς η περιοχή «χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και δασικές συνθήκες που καθιστούσαν αναγκαία την ενίσχυσή της με πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι φυσικών απειλών, ιδίως στον τομέα της δασοπυρόσβεσης» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς, για να προσθέσει:

«Ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, αφού το εν λόγω Κλιμάκιο είχε ιδρυθεί στα χαρτιά από το 2009, αλλά ουδέποτε είχε προχωρήσει η δημιουργία και η λειτουργία του… Σήμερα γίνεται πράξη αυτό το αίτημα… Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες στο εξής μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς».

Το Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Γρανίτσας και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από τον δήμο Αγράφων. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού καλύπτει τομέα ευθύνης που είναι απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Επίσης, καλύπτει μια μεγάλη περιοχή δασικής έκτασης με αναπτυγμένη την κτηνοτροφική δραστηριότητα, όπου μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η επισκεψιμότητα από περιπατητές και φυσιολάτρες.

«Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Πολιτείας και για τον τόπο αυτό» ανέφερε, από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Καλοκούρης και τόνισε: «Με τη νέα αυτή πυροσβεστική υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενισχύουμε τα πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους». Καταλήγοντας ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να δείξουν εμπιστοσύνη και αγάπη στους πυροσβέστες, που είναι «η πιο πολύτιμη προσφορά ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν».

Τις ευχαριστίες τους για την ίδρυση του Κλιμακίου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θεοφάνης Σπανός, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης και ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Απεραντίων πατήρ Νικόλαος Ζαχαράκης, όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, όλα τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής, πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ