Φιάσκο το συντριβάνι του Κώστα Μπακογιάννη! Διαρκής κατάληψη της Πλ. Ομονοίας από εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες!

0
82

Σε μεγάλο φιάσκο εξελίσσεται το νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας, το οποίο εγκαινιάστηκε με μεγάλη δημοσιότητα, πριν από λίγες μέρες, από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο, το οποίο έπρεπε να γίνει στο Κέντρο της Πρωτεύουσας και θα μπορούσε να πεί κανείς ότι ήταν μια στρατηγική επιλογή για την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας, εάν και εφόσον είχε ενταχθεί σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα προέβλεπε, πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, την αποκατάσταση της τάξης, της ασφάλειας και της αισθητικής στην καρδιά της Πρωτεύουσας. Και επί του προκειμένου και στην Πλατεία Ομονοίας! Ιδού, λοιπόν, τι μας έχει προκύψει σήμερα, που είναι άμεσα ορατό για όποιον περάσει από την Πλατεία Ομονοίας: Το συντριβάνι λειτουργεί κανονικά και χαρίζει δροσιά και πανέμορφες εικόνες χαλάρωσης στους διερχόμενους πολίτες. Αλλά η Πλατεία Ομονοίας δεν υφίσταται ως δημόσιος χώρος, που διατίθεται ελεύθερα για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, ώστε να μπορέσει να κάνει τη βόλτα του τριγύρω και να καθίσει ίσως για λίγο να ξαποστάσει και να το απολαύσει από κοντά.

Η Πλατεία Ομονοίας και οι χώροι γύρω από το συντριβάνι βρίσκονται υπό διαρκή κατάληψη από εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι κάνουν ό,τι μπορούν για να ασχημήνουν και να τον γεμίσουν με κάθε λογής απορρίμματα.

Τις πιό ζεστές μέρες κάποιοι από αυτούς πλένονται με τα νερά του συντριβανιού, ενώ υπήρξαν και οι περιπτώσεις μουσουλμάνων μεταναστών, που έβγαλαν το χαλάκι τους για να κάνουν την προσευχή τους επί τόπου!

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η υπόθεση της ανακατασκευής του συντριβανιού, η οποία, δικαίως, έγινε το σύμβολο της επανεκκίνησης στην Αθήνα, υπάρχει κίνδυνος να καταλήξει σε ένα μεγάλο φιάσκο!

Και όλα αυτά γιατί ο Δήμος Αθηναίων δεν κατάλαβε ότι για να λειτουργήσει σωστά το συντριβάνι και η πλατεία Ομονοίας πρέπει να επιτηρούνται και να εποπτεύονται, σε 24ωρη βάση, από την Δημοτική Αστυνομία, ώστε να μην ευτελιστεί η όλη ιστορία και καταντήσει το συντριβάνι «water park» κάθε παράτυπου μετανάστη, που φέρνει από την πατρίδα του μια άλλη αισθητική και μια άλλη νοοτροπία, που δεν ταιριάζουν, σώνει και καλά με τους δημόσιους χώρους στο Κέντρο της Αθήνας.

Για να μη μιλήσει κανείς για το γεγονός ότι η ανακαινισθείσα Πλατεία λειτουργεί πλέον ως πόλος έλξης διαφόρων ξένων νεαρών, που έχουν συγκροτήσει συμμορίες, στο Κέντρο της Αθήνας και κάνουν κάθε λογής παραβατικές πράξεις!

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος άνθρωπος, εξαιρετικά συμπαθής, που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Δημάρχους της Πρωτεύουσας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψει τις ανοησίες περί «πολυπολιτισμικότητας», που ανέφερε στο ξεκίνημα της θητείας του.

Το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας ακολουθήθηκε στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις και απέτυχε παταγωδώς! Γιατί δημιούργησε μεγάλα γκέτο, που εξελίχθηκαν σε εστίες βαριάς εγκληματικότητας, σε ορμητήρια τρομοκρατικών ομάδων και σε γειτονιές όπου επικρατούσε το μπάχαλο, η καθολική ασχήμια, οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και η κάθε λογής μολυσματικές ασθένειες.

Σε ένα τέτοιο γκέτο υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετεξελιχθεί ολόκληρο το Κέντρο της Αθήνας, αλλά και περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του, όπου στο παρελθόν ζούσαν παραδοσιακά μεσοαστικές Ελληνικές οικογένειες.

Συμπερασματικά, αν δεν επανέλθει η τάξη, η ασφάλεια και η καλαισθησία στην Αθήνα (και αυτό μπορεί να γίνει με τα κατάλληλα έργα, που θα αστυνομεύονται και θα προστατεύονται) και δεν επιλυθεί άμεσα και το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης μετανάστευσης, τίποτα δεν θα μείνει για πολύ καιρό όρθιο. Όσα χρήματα κι αν ξοδευθούν, όσες επικοινωνιακές εκστρατείες κι αν οργανωθούν από τον Δήμο της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ