Ο Μητσοτάκης για ένα χρόνο παραπάνω στην εξουσία ( αν είναι ο νικητής…) θα αποτελειώσει την Οικονομία

0
65

Με ένα άρθρο-έκπληξη του πάντα ψύχραιμου και διορατικού αρθρογράφου Κώστα Ιορδανίδη, για το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να διαβεί το Ρουβικωνα των πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο, η παραδοσιακή “ναυαρχίδα” του συντηρητικού χώρου στον Τύπο,


επικρίνει όσους σκέφτονται κάλπες με΄σα στην διπλή υγειονομική και οικονομική κρίση, ενώ παίρνει και σαφείς αποστασεις από το αφήγημα του “Μωυσή – Μητσοτάκη” και την αποθεωση στο κυβερνητικό έργο.


“Ο Πρωθυπουργός για ενα χρόνο παραπάνω στην εξουσία (που κανείς δεν του το εγγυάται αυτό) θα αποτελειώσει την Οικονομία” επισημαίνει στην κατακλείδα του άρθρου ο Κ. Ιορδανίδης, ενω νωρίτερα υπενθυμίζει ότι οι “εμμονες” της Δεξιάς να τελειώσει την Αριστερά, συνήθως οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.


Τον θρίαμβο του προοδευτικού χώρου και την μακρα διακυβέρνηση της χώρας από προοδευτικά κόμματα. Εχει δε την δική του σημασία η αναφορά από τον αρθρογράφο της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Αλαφούζου, στο παράδειγμα του πατερα του Πρωθυπουργού, του Κων/νου Μητσοτάκη που θέλησε να τελειωσει οριστικά τον μεγάλο πολιτικό του αντιπαλο Ανδρέα Παπανδρέου με το βρώμικο ’89 και το αποτέλεσμα ήταν εκείνος να επανέλθει θριαμβευτής στην εξουσία και το ΠΑΣΟΚ να κυβερνησει για 10 συνεχόμενα χρόνια από τότε …


Το άρθρο του Κ. Ιορδανιδη:


“Πρόωρες εκλογές κατά συνθήκη διενεργούνται όταν μία κυβέρνηση, έπειτα από κάποια χρόνια ασκήσεως της εξουσίας, επιχειρεί να περιορίσει τη φθορά, που ήδη έχει υποστεί. Δεν πρόκειται όμως σήμερα περί αυτού.
Το ενδεχόμενο προώρου προσφυγής στις κάλπες κυκλοφορεί ευρύτατα, με στόχο να εξασφαλισθεί νίκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν απομειωθεί το «πολιτικό κεφάλαιό» του, που διογκώθηκε λόγω επιτυχεστάτης διαχειρίσεως της πανδημίας του κορωνοϊού, σε πρώτη φάση.


Αλλά το «επιχείρημα» αυτό, που κάποιοι διακινούν, αποτελεί ουσιαστικώς εκδήλωση ανασφάλειας, διότι θεωρεί πως η εντυπωσιακή αύξηση της δημοφιλίας του πρωθυπουργού είναι συγκυριακή και αναλώσιμη, εντός ολίγων μηνών, καθώς ως χρόνος προσφυγής στις κάλπες προτείνεται ο Σεπτέμβριος. Και αυτά, ενώ μόλις προ δεκαπενθημέρου ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Κ» απέρριπτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί ένας πολιτικός αντίπαλος είναι η εφαρμογή προγράμματος από το οποίο να επωφελείται το σύνολο της κοινωνίας, σκληρή εργασία και απόλυτη προσήλωση στον στόχο. Κάποιοι κουράστηκαν και θέλουν να επανέλθουν στη γνωστή πολιτική φανφάρα.

Ως άλλο «επιχείρημα» για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο προβάλλεται η οριστική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαραθύρωση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα για να απαλλαγεί η χώρα επί τέλους από τον βραχνά της Αριστεράς.


Οι εμμονές είναι σύμβουλος κακός. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού –ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης– ήταν μακράν πολιτικός με τεραστία εμπειρία. Αλλά η πολυετής αντιπαράθεσή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ώθησε να επιδιώξει την πλήρη πολιτική εξόντωσή του.Το αποτέλεσμα ήταν η νεκρανάσταση του αντιπάλου του και η έκπτωση του ιδίου από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά και πριν από τη μεταπολίτευση η οικτρή χούντα των επιόρκων αξιωματικών, κατέλυσε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας για να απαλλάξει την Ελλάδα από την απειλή της κομμουνιστικής και της ευρύτερης Αριστεράς. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Αριστερά κατίσχυσε μετά τη δικτατορία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι επίγονοι άσκησαν την εξουσία επί είκοσι περίπου χρόνια και άλλα 4,5 ο ΣΥΡΙΖΑ.


Και διερωτάται κάποιος ποιο θα είναι σε τελική ανάλυση το κέρδος, πέρα από την παραμονή στην εξουσία για ένα επιπλέον έτος. Αλλά άβυσσος η ψυχή και ο νους των πολιτικών. Τα πάντα εξαρτώνται βέβαια από τον κ. Μητσοτάκη, και η απόφασή του θα κρίνει εάν είναι όντως κάτι άλλο ή ένας ακόμη περιστασιακός πολιτικός.”


Εξάλλου, λόγω της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις προσεχείς εκλογές, θα πρέπει οι πολίτες να κληθούν δύο φορές στις κάλπες. Αλλά αυτό σημαίνει πλήρη εκτροχιασμό της οικονομίας, η οποία όπως οι πάντες προεξοφλούν πρόκειται να δοκιμασθεί σκληρότατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ