“Βόμβες” από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας: Ούτε τηλέφωνο δεν με πήραν Τσιόδρας-Χαρδαλιάς, προσπαθώ να δω 3 μήνες τον υφ.Υγείας -“Ο ΕΟΔΥ με την παρούσα σύνθεση δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί”

0
88

Το θαυμαστό κόσμο του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. ξεσκέπασε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ασκώντας κριτική στον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά πως δεν τον ενημέρωσαν, ενώ όπως είπε προσπαθεί εδώ και τρεις μήνες να δει τον κ. Κοντοζαμάνη.

Πιο συγκεκριμένα δριμεία κριτική άσκησε στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησαν τους απαιτούμενους ελέγχους και τα τεστ σε Νοσοκομεία και τις κλινικές.

«Ήταν λάθος του ΕΟΔΥ που είπαν σε άρρωστους να κλειστούν σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να πάει σε κλινικές και νοσοκομεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αυτό» όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γ. Πατούλη και ιατρός παθολόγος, Θανάσης Βαθιώτης.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στην Γαλλία, το 1/3 των θανάτων οφείλεται στα γηροκομεία. Η Σύνοδος των λοιμοξοιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει».

«Που ξέρουμε πόσοι γιατροί ασθενούν αυτή την ώρα στα Δημόσια Νοσοκομεία; Σε πόσους έχουν γίνει τεστ διάγνωσης; Πότε πήγαν από την κυβέρνηση να κάνουν μαζικά τεστ;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το πρόβλημα δεν είναι να μένουμε στο σπίτι αλλά όταν οι ασθενείς που μένουν στο σπίτι θα βγουν έξω και θα συναντηθούν με τους υγιείς».

Επεσήμανε παράλληλα ότι «εμείς ως Περιφέρεια πρέπει σύμφωνα με το νόμο κάθε 3 χρόνια να δίνουμε άδεια λειτουργίας, όμως θα έπρεπε κάθε χρόνο να κάνουμε έλεγχο. Με ποιους υπαλλήλους; Με ποιους υπαλλήλους όταν πρέπει σε μία κλινική να πάνε και 3, και 4 και 5 φορές για να δουν αν τηρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το υπουργείο».

Κατήγγειλε ακόμα ότι «δεν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσιόδρας ούτε ο κ.Χαρδαλιάς. Αν με έπαιρναν τηλέφωνο θα ήμουν παρών. Προσπαθώ να δω τον κ. Κοντοζαμάνη τρεις μήνες και δεν μπορώ».

Πρόσθεσε τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν ο ΕΟΔΥ, που έχει λάβει με την ΠΝΠ τις αρμοδιότητες για τον έλεγχο της πανδημίας, μπορεί να ανταποκριθεί ότι “δεν ξέρω αν με την παρούσα σύνθεση μπορεί να ανταποκριθεί“.

πηγή: avgi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ