Κορονοϊός: Πάνω από 26.000 οι νεκροί στη Βρετανία – Ανακοίνωσαν επίσημα άλλους 3.811 θανάτους εκτός νοσοκομείων

0
66

Τους 765 έφτασαν οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Επιπλέον θανάτους από τον κορονοϊό, οι οποίοι ανέρχονται στους 3.811 και έχουν καταγραφεί από τις 2 Μαρτίου σε γηροκομεία και άλλες δομές εκτός νοσοκομείων, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (29/4) ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ, στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού που καταγράφηκαν τόσο εντός των νοσοκομείων όσο και στην υπόλοιπη κοινότητα (κέντρα φροντίδας, γηροκομεία κ.α.) αντιστοιχεί σε 26.097, με βάση τα νέα δεδομένα από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι από σήμερα θα αναφέρονται οι θάνατοι από την πανδημία σε όλους τους χώρους φροντίδας, νοσοκομείων και μη. Σε ότι αφορά τους νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, αυτοί φτάνουν τους 765.

Όσον αφορά στους 3.811 νέους θανάτους πρόκειται για θανάτους που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν περιστατικά θετικά στον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος εάν υπολογιστούν θάνατοι από τον ιό που όμως δεν είχαν διαγνωστεί.

Ο Ντομινίκ Ραμπ επανέλαβε τα πέντε βασικά κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση πριν να αποφασίσει οποιαδήποτε άρση ή χαλάρωση του lockdown, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να διακινδυνευτεί μία νέα κορύφωση της πανδημίας και ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα στις αρχές Μαϊου, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική συμβουλή.

Το 1/3 των κέντρων φροντίδας είχαν κρούσματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι περίπου κατά 17% υψηλότερος από τα προηγούμενα δεδομένα. Περίπου το ένα τρίτο όλων των κέντρων φροντίδας στην Αγγλία (πάνω από 4.500) δήλωσαν ότι είχαν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα περιστατικά κορονοϊού. Τα μεγαλύτερα ποσοστά από 30-38% σημειώνονται στην βορειοανατολική και βορειοδυτική Αγγλία, στο Λονδίνο (το 33% των κέντρων φροντίδας), στα δυτικά Μίντλαντς και ακολουθούν το Γιόρκσαϊρ, νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία, ανατολικά Μίντλαντς (από 20-29%).

gadafi saleem@saleemgadafi

Britain is on course to be the worst hit country in Europe with 26,097 deaths which includes deaths in care homes and the community.

Προβολή εικόνας στο Twitter

7:41 μ.μ. – 29 Απρ 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη gadafi saleem

Για σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εκπαίδευσης, ανέφερε ότι όταν αποφασιστεί να λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αγγλία, αυτό θα γίνει «σταδιακά», έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι μαθητές και δάσκαλοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν παρουσίασε κανένα χρονοδιάγραμμα ή συγκεκριμένη ημερομηνία για την άρση των περιορισμών στα σχολεία.

Ο αναπληρωτής ιατρικός επικεφαλής Αγγλίας, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη για το εάν συνεχιστεί η εκπαίδευση από το σπίτι την επόμενη χρονιά, απάντησε ότι υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια, αλλά δεν θα εισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς δεν υπάρχει σαφής επιστημονική ένδειξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ