Κορωνοϊός- Ελβετία: Νέοι θάνατοι και αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο

0
63

Ο απολογισμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 1.142, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της χώρας, σημειώνοντας αύξηση από τους 1.135 που ήταν χθες, Κυριακή.

Ο αριθμός των θετικών τεστ αυξήθηκε επίσης σε 27.944 από 27.740 την Κυριακή. Η επιβράδυνση του αριθμού των νέων κρουσμάτων επέτρεψε στην ελβετική κυβέρνηση να αποφασίσει να αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown από τις 27 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η χαλάρωση της καραντίνας θα είναι «αργή» και «σταδιακή», εξηγεί η ελβετική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κομμωτήρια, τα φυσικοθεραπευτήρια, τα ιατρεία, οι παιδικοί σταθμοί ή ακόμα και τα ανθοπωλεία θα είναι τα πρώτα που θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν, υπό την προϋπόθεση να «υπάρχουν ελάχιστες άμεσες επαφές, να μην καταγράφουν μεγάλη συρροή πελατών, για τους οποίους θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν σχέδια προστασίας τους», εξηγεί το ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Τα ιατρεία θα μπορούν να δέχονται πελάτες και να διεξάγουν μη επείγουσες διαδικασίες και το κοντινό περιβάλλον, εκτός της οικογένειας, ενός νεκρού θα μπορεί να παρίσταται σε κηδείες.

Τα σχολεία, τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα και οι αγορές θα μπορέσουν να ανοίξουν από την 11η Μαΐου.

Από τις 8 Ιουνίου, στα ιδρύματα δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια, τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι ζωολογικοί κήποι θα επιτραπεί να ανοίξουν, επισήμανε το ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Η διασπορά του κορωνοϊού επιβραδύνθηκε και τα νοσοκομεία μας δεν έχουν φθάσει στα όρια τους», είπε η πρόεδρος της Ελβετίας, Σιμονέτα Σομαρούγκα.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει αύξηση των μολύνσεων και δε θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τα κέρδη που έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει. Για αυτό ακριβώς ζητάμε από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τα υγειονομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ».

«Η μετάβαση από το ένα στάδιο στο επόμενο θα γίνει εφόσον δεν καταγράφουμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα Covid-19», τονίζει η κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ