Η μεγαλομανία του μικρού Πρωθυπουργού και τα 20 εκατ. του σκανδάλου Μένουμε Σπίτι

0
57

Kρίμα. Γιατί επρόκειτο για μία ελπιδοφόρα κυβέρνηση. Kρίμα γιατί πιστέψαμε ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από την οδυνηρή και χυδαία μεταπολίτευση. Κι όμως ο πελατειακός νοσηρός κόσμος της είναι εδώ.

Τον είδαμε να ξεδιπλώνεται με τον πιο αποκρουστικό τρόπο στο σκάνδαλο των 20 εκατ. ευρώ της διαφημιστικής πίτας Μένουμε Σπίτι.

Ένα σκάνδαλο για το οποίο είναι να απορείς επειδή ακόμη δεν έχει παρέμβει Εισαγγελέας ενώ καθημερινά μένουμε ενεοί καθώς ανακαλύπτουμε μία ακόμη τερατώδη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Το ποιοι ευθύνονται είναι πλέον θέμα της Δικαιοσύνης. Όσο καθυστερεί η παρέμβασή της τόσο μάς πνίγει η χυδαιότητα του πελατειακού κράτους από την οποία είχαμε μπουχτίσει δεκαετίες τώρα.


Αλήθεια αυτό ήταν το μεταρρυθμιστικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ με τόσο πελατειακό και ανήθικο αλλά και τραγικά αστείο τρόπο;


Αυτό ήταν το όραμα ενός Πρωθυπουργού τον οποίο στήριξε σιωπηλά η πλειοψηφία των Ελλήνων γιατί πίστεψε ότι επιτέλους κάποιος μπορεί να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία-έστω κι αν αυτός ο κάποιος είναι βγαλμένος από τα έγκατα της μεταπολίτευσης ως γόνος παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας.


Ειδικά όταν συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την χυδαιότητα του σκανδάλου τόσο πιο πολύ απογοητεύεσαι. Αυτός ο εμπαιγμός που θυμίζει αντίστοιχες μεθόδους της παντοδυναμίας Σύριζα αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων είναι που προκαλεί εμετό. Αυτός ο χροντρόπετσος εμπαιγμός του κανείς δεν φταίει.


Κι όμως φταίνει όλοι οι εμπλεκόμενοι, είτε υπουργοί, είτε πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, είτε media shops και διαφημιστικές.

Ο ρόλος των τελευταίων ήταν καθοριστικός για την ποιότητα των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας που έχει επικρατήσει στη χώρα. Μια χούφτα παντός καιρού και παλαιάς κοπής διαφημιστάδες οι οποίοι μοιράζουν το χρήμα με ιταμά κριτήρια και όχι σεβόμενοι τους κανόνες της αγοράς μάς έφτασαν ως εδώ: Θαλασσοδανεισμένα ΜΜΕ παρά τον πακτωλό της διαφήμισης, ξιπασμένες τηλεπερσόνες, υποκριτική σοβαροφάνεια και δηθενιά και φυσικά σαρδανάπαλη ενημέρωση.

Ο κ. Πέτσας εάν η κυβέρνησή του δεν έχει βάλει το χέρι της έχει δίκιο.

Οφείλει η Initiative (στη φωτό κάτω ο επικεφαλής της Μιχάλης Κάλγκος) να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που διένειμε το δημόσιο χρήμα. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο στη κοινή γνώμη αλλά και στη δικαιοσύνη. Και για να μάθουμε την αλήθεια εάν χρειαστεί ας γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των εμπλεκόμενων.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που θα οδηγηθεί αργά η γρήγορα στη Δικαιοσύνη. Όσο το τρενάρουν τόσο διογκώνουν τα ποσοστά του πολιτικά νεκρού Σύριζα.


Την ίδια στιγμή ο Μικρός Πρωθυπουργός Κώστας Μπακογιάννης δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται με πρωτοφανή βουλιμία στην επικαιρότητα.

Η πιο πρόσφατη στρακαστρούκα του ήτο ο Μεγάλος Περίπατος (αυτή τη φορά χωρίς τη περιφερόμενη Πρωτοφάλτη). Η βουλιμία του Μπακογιάννη να γίνει γρήγορα Πρωθυπουργός δεν χωράει σε λέξεις. Ο δήμαρχος της Αθήνας έχει μπει στον επιταχυντή αδιαφορώντας για τη προκλητικότητα της ματαιοδοξίας του.

Τα καμώματα του δημάρχου και το σκάνδαλο των 20 εκατ. ευρώ του Μένουμε Σπίτι είναι απλά το σπίρτο στον αχυρώνα. Το καλοκαίρι που είναι μπροστά μας όπως όλα δείχνουν θα ρίξει κηροζίνη στη φλόγα και η σημερινή κυβέρνηση εκεί κατά τον Δεκέμβρη του 2020 είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στα τάρταρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ