“Ζήσε Μάη μου …”! Τον Οκτώβριο, “όταν και εφόσον κλπ” … λέει ο Γιάννης Βρούτσης τώρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων! Στις 2 Ιουνίου η καταβολή των αναδρομικών στους 250.000 …

0
143

Τον Οκτώβριο εφόσον και εάν… είπε ο Γιάννης Βρούτσης σε πρωϊνή εκπομπή σχετικά με τα αναδρομικά. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τα αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων για τις μνημονιακές περικοπές από το 2010 και τα οποία έχουν κόστος γύρω στο 1,5 δις για τον προϋπολογισμό, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, “όταν και εφόσον … καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. «Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές» ! Τώρα πόσο πιθανό είναι αυτο να συμβεί – και μάλιστα εφάπαξ, άρα με μαζική εκροή από τα Ταμεία – τα οποία ήδη θα είναι βαθιά μείον λόγω της πανδημίας και της βαθιάς κρίσης που ήδ χτυπά την Οικονομία, αποτελεί πράγματι ερωτηματικό..

Κατά τα άλλα O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι στις 2 Ιουνίου, 250.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους, «Δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ