“Αντί για 16 γιατρούς που προβλέπονται σε καιρό ειρήνης, σήμερα σε καιρό πολέμου λειτουργούμε με 3”: βαριές καταγγελίες των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου

0
76

Η Παθολογική θα λειτουργεί σύντομα με 2 γιατρούς αντί για 16, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου.

Σύμφωνα με το thebest.gr, «καμπανάκι» χτυπά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Πύργου, που αποψιλώνεται από ιατρικό προσωπικό και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλει πως οι παθολόγοι της κλινικής είναι πέντε και πρόκειται σύντομα να απομείνουν τρεις και στα τέλη Μαΐου, δύο, ενώ υπό κανονικές συνθήκες η κλινική θα έπρεπε να λειτουργεί με 16 γιατρούς.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Σύμφωνα με το 8995/28-04-2020 έγγραφο του Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, το οποίο σε εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν.4683/10-04-2020, η μετακίνηση δύο ειδικευμένων παθολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου από όμορο νοσοκομείο (Ν.Μ. Αμαλιάδας), θεωρείται ως μη γενόμενη. Οι εν λόγω ιατροί οφείλουν να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις εντός των επομένων ημερών.

Συνεπεία αυτού του νόμου, η Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου, μένει να λειτουργεί με δύο ειδικευμένους ιατρούς, ένα με βαθμό Επιμελητή Α΄ και έναν με βαθμό Διευθυντή.
Όμως, ο Διευθυντής Παθολόγος έχει μετακινηθεί στην Ν.Μ. Πύργου από το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας και η μετακίνηση του στην Ν.Μ. Πύργου λήγει στις 30/05/2020, οπότε και οφείλει να επιστρέψει στην οργανική του θέση.

Ως εκ τούτου, στην Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου απομένει ένας ιατρός (με βαθμό Επιμελητή Α΄) μετά τις 30/05/2020.

Η Παθολογική Κλινική προβλέπεται να λειτουργεί με επτά (7) ειδικευμένους παθολόγους και εννέα (9) ειδικευόμενους εν καιρώ ειρήνης. Σήμερα, εν καιρώ πολέμου, υπηρετούν ένας (1) ειδικευμένος Επιμελητής Α΄ και δύο (2) ειδικευόμενοι.

Εύλογα προκύπτει ανάγκη, άμεσης και κατεπείγουσας ενίσχυσης της Παθολογικής κλινικής και πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων και ειδικευομένων καθώς και να τοποθετηθεί οπωσδήποτε συντονιστής διευθυντής.

Επίσης η Ένωση ζητά την τοποθέτηση ιατρού λοιμωξιολόγου, εν όψει της συνέχισης της απειλής της πανδημίας Covid-19.

Η Ένωση των Νοσοκομειακών Ιατρών, απευθυνόμενη προς κάθε αρμόδια διοικητική υπηρεσία, ζητά την άμεση μετακίνηση/απόσπαση ειδικευμένων Παθολόγων στη Ν.Μ. Πύργου έως ότου καλυφθούν οι κενές θέσεις Παθολόγων που υπάρχουν.

Τονίζουμε, πως σε κάθε διαφορετική περίπτωση, η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του μεγαλύτερου, πληρέστερα εξοπλισμένου και στελεχωμένου νοσοκομείο του νομού, ως τμήμα νοσηλείας, θα καταστεί αδύνατη, άσχετα με την όποια εφημεριακή κάλυψη εφαρμοστεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας Covid-19.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της Παθολογικής Κλινικής, άμεσα, θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία αυτής ως μονάδας δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ταυτόχρονα, θα πρέπει να δρομολογηθεί η συνεργασία με τα όμορα νοσοκομεία προκειμένω να παραλαμβάνουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας είτε στην Παθολογική κλινική είτε σε ειδική πτέρυγα για Covid-19.

Επίσης, λόγω της παρούσης πανδημίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, απαιτεί την μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων επικουρικών ιατρών στη Ν.Μ Πύργου και τονίζει ότι η απόλυση έστω και ενός εξ΄ αυτών θα ήταν εγκληματική.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου, είναι αντίθετη σε κάθε εμβαλωματική λύση, όπως και με κάθε ρουσφετολογική μετάθεση προσωπικού που έχει γίνει με προηγούμενο νόμο από την Ν.Μ. Πύργου σε προνομιούχα κεντρικά νοσοκομεία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ