Δημοσίευμα «βόμβα»: Το 1,5 εκατ. ευρώ, οι μάσκες και οι δύο στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη

0
73

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Periodista.gr:

Πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έκανε μία σοβαρή καταγγελία – αποκάλυψη. Η καταγγελία έκανε λόγο για υπερκοστολόγηση στην προμήθεια 75.000 μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας).

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ με τον Παύλο Πολάκη να έχει κάνει λόγο για την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά, αφού η υπόθεση αφορά σε απευθείας ανάθεση για μάσκες υψηλής προστασίας με τη μία να κοστίζει 20 ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε. 20 ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο ανάδοχος είναι αδελφός συγγενικού προσώπου του Γιάννη Καρβέλη, δηλαδή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον κουνιάδο του. Και ενώ η σχετική απόφαση που αφορά στην ανάθεση έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ημερομηνία 18/3/2020, τις προάλλες, ο Γιάννης Καρβέλης σε δηλώσεις του σε κάποιο μέσο απάντησε ότι ο διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ και ότι αν χρειαστεί θα βγάλει γραπτή ανακοίνωση και «θα απαντήσει όπως πρέπει».

Σε κάθε περίπτωση η σχετική απόφαση είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο και το πολιτικό θέμα είναι τεράστιο ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από το τεράστιο σκάνδαλο με τα voucher και τις αναθέσεις σε κολλητούς.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα έπρεπε για ηθικούς λόγους να έχει πάει ήδη στο σπίτι του. Όμως, είναι ακούνητος, αμετακίνητος και νοιώθει ισχυρός, παραμένοντας στη θέση του. Γιατί άραγε;

Με πλάτες μέσα στο Μαξίμου

Ο Γιάννης Καρβέλης έχει ισχυρές πλάτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποιες είναι αυτές; Οπως λέγεται, ο σύνδεσμός του Γιάννη Καρβέλη με το πρωθυπουργικό μέγαρο είναι ο Μιχάλης Μπεκίρης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής Αχαΐας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, που υπογράφει την απόφαση για την ανάθεση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του κουνιάδου του, αποτελεί προσωπική επιλογή του Μιχάλη Μπεκίρη. Άρα, θα μπορούσε κάποιος με ευκολία να υποθέσει ότι στο Μαξίμου γνώριζαν. Δεν γίνονται αυτές οι δουλειές έτσι, εν κρυπτώ, αυθαίρετα και στη «ζούλα» με κίνδυνο να εκτεθεί ένας πρωθυπουργός. Να σημειωθεί εδώ ότι ο ανάδοχος, ο Πατρινός επιχειρηματίας και κουνιάδος του Καρβέλη είναι επίσης φανατικός οπαδός του Μιχάλη Μπεκίρη. Έτσι αναφέρουν οι πληροφορίες μας από την Πάτρα.

Όπως επίσης λένε οι… κακές γλώσσες, το… πατρινό παρεάκι πλαισιώνει τελευταία κι ένας ακόμη συνεργάτης του πρωθυπουργού, στενός μάλιστα, ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής και έχει αναλάβει αρμοδιότητες «επιτρόπου» στο υπουργείο Παιδείας, για να επιβλέπει για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου όσα συμβαίνουν στην… έδρα του Κικίλια, στην παρούσα συγκυρία της σφοδρής υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Οι ίδιες… κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι το γεγονός πως η έδρα του Μυλωνάκη βρίσκεται πλέον εκτός Μαξίμου του έχει δώσει την ευχέρεια να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν είναι πάντοτε γνωστές στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την εμπλοκή του Μυλωνάκη στην υπόθεση της πολιτικής κάλυψης στην υπόθεση με τις μάσκες την ερευνούμε ακόμη, αλλά ήδη τα στόματα έχουν ανοίξει και λέγονται διάφορα, που αν ισχύουν τα μισά, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Όπως λέγεται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, ο Μυλωνάκης «αλωνίζει», ενώ η παρασκηνιακή δραστηριότητα του ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αντιπολίτευσης που σχεδιάζει να εξαπολύσει νέα επίθεση μετά το σκάνδαλο με τα αμαρτωλά voucher και την εμπλοκή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αυτή τη φορά, όσα θα έρθουν στην επιφάνεια θα «χτυπήσουν» στον πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου και στο τέλος θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε γνωρίζει, είτε όχι τι κάνουν οι στενοί του συνεργάτες.

Το σκάνδαλο με τα voutcher επικάλυψε τα πάντα σε επίπεδο επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα οι σοβαρότατες καταγγελίες Πολάκη να έχουν υποβιβαστεί στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το… σωστό και το λάθος μήνυμα

Για την υπόθεση Καρβέλη δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στην κυβέρνηση που ισχυρίζονται πως θα έπρεπε ήδη το Μέγαρο Μαξίμου να τον έχει απομακρύνει, ώστε να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα σε μία στιγμή που η κυβέρνηση βάλλεται για τα χρήματα και τις δουλειές που μοιράζει σε κολλητούς.

Η υπόθεση με τις μάσκες, αλλά και άλλες υποθέσεις που αφορούν στον τομέα της Υγείας μπορεί να αποδειχθούν τελικά – και είναι εκ των πραγμάτων – πολύ πιο σοβαρή. Και ίσως – λένε κάποιοι – ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάσει στο σημείο να απομακρύνει, με πόνο καρδιάς, και τους δύο στενούς του συνεργάτες, τον Μιχάλη Μπεκίρη και τον Γιώργο Μυλωνάκη, οι οποίοι αποτελούν ήδη βραδυφλεγείς «βόμβες» που είναι έτοιμες να σκάσουν, να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στην κυβέρνηση και να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Προς Θεού δεν υπαινισσόμαστε ότι οι δύο συνεργάτες ειναι… μπλεγμένοι σε τίποτα περίεργες υποθέσεις. Αυτά θα τα δείξει η δημοσιογραφική έρευνα. Πολιτικά, όμως, ίσως βρεθούν εκτεθειμένοι.

Όσον αφορά στον διαγωνισμό, αν δεν έγινε, όπως ισχυρίζεται ο Καρβέλης, τότε αυτό μάλλον συνέβη εξαιτίας των αντιδράσεων. Το πολιτικό θέμα υπάρχει, είτε ο διαγωνισμός προχώρησε, είτε όχι. Η επιλογή του επιχειρηματία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι το πολιτικό θέμα τεράστιο. Στο κάτω κάτω ας βγει ο Καρβέλης, όπως υποσχέθηκε, να πει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα δεν γράφτηκαν ακόμη.

Αναλυτικά η καταγγελία του Παύλου Πολάκη:

Φαντάζεστε να είχα διορίσει επι κυβέρνησης Σύριζα , διοικητή Υγειονομικής περιφέρειας ο οποίος να κάνει τώρα λόγω κοροναϊού απευθείας ανάθεση για μάσκες υψηλής προστασίας με τιμή 20 ευρώ τη μια (η υψηλότερη τιμή που έχει καταγράφει πανελλαδικά !!) σε εταιρεία που ο ιδιοκτήτης είναι αδερφός «συγγενικού»… του προσώπου;;;;(σύνολο ανάθεσης για 75.000 μάσκες 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ με ΦΠΑ!!!-φωτό 1.2)

Το φαντάζεσαι Βασίλη Κικίλια;;;;;

Πως θα είχαν ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ και αυτόν και εμένα τα ΜΜΕ των «11 εκατομ ευρώ τζάμπα λεφτά»;;;;;

Τώρα που το έμαθες ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

Για να σε βοηθήσω περαιτέρω θα σου πω τα εξής:

1) επειδή το θέμα της σκανδαλώδους παραγγελίας (χωρίς να ξέρω τις «συγγενικές».. λεπτομέρειες ) το είχα αναδείξει πριν καμία δεκαριά μέρες, ΕΛΠΙΖΩ να πάγωσε η παραγγελία αυτή ,γιατί άλλα νοσοκομεία ξέρω πως παραγγέλνουν και προμηθεύονται αντίστοιχες μάσκες με 6-7 ευρώ (πάλι ψηλά είναι σε σχέση με τα 2,5-3 πριν την πανδημία αλλά πες πως αυτό πάει κι έρχεται..)

2) ΑΝ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ,κοίτα να δεις ,Βασίλη Κικίλια ,τι έχουν στήσει τα λαμόγια για να φάνε τα λεφτά:(«οικογενειακά» πάντα…)

Έχουν βάλει ένα πονηρό όρο(φωτό 3) στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που λέει πως υποχρεούται ο Προμηθευτής να παραδώσει τα είδη σε πέντε ημέρες από την παραγγελία .Πότε θα γίνει η παραγγελία;

Σίγουρα αφού υπογραφεί η σύμβαση μετά την απόφαση ανάθεσης που είναι στις 18/3/2020.Το συνολικό ποσό όμως της σύμβασης είναι 1,5 εκατομ ευρώ ,ΑΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Το Ελεγκτικό συνέδριο απαντάει σε δυο έως και 4 μήνες!!!

Άρα πρακτικά μετά την κρίση ! Δηλαδή τότε που θάχουν πέσει ξανά οι τιμές και διεθνώς .

´Αρα ο τύπος που πήρε τη «δουλειά» θα τις πάρει από την Κίνα τον Ιούνιο με 1-2-3 το πολύ ευρώ και θα τις ΠΟΥΛΗΣΕΙ 20 ΕΥΡΩ !!!

Έτσι βγαίνουν τα λεφτά κι έτσι μοιράζεται το χρήμα σε κολλητούς και φίλους….. και βέβαια ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ……

Λοιπόν για να μην το κουράζω άλλο : ΕΙΤΕ ΠΑΓΩΣΕ ΕΙΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΙΩΧΤΟΝ ΧΘΕΣ!!!

Τώρα δεν μπορείς να πεις πως ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ…

ΥΓ .(προς πάσα κατεύθυνση)Τα παραπάνω είναι παράδειγμα «εποικοδομητικής» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,για το καλό του δημοσίου συμφέροντος … Καλή κι η σοβαρότητα -υπευθυνότητα αλλά τα λαμόγια έχουν στήσει ΓΛΕΝΤΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ κάνοντας την κρίση ευκαιρία

Δείτε και τα έγγραφα:


https://lapolitica.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ