Με την βούλα των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος , που βεβαιώνουν με πόρισμα τους και επίσημα της παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας που πραγματοποίησαν συνεργεία του δήμου Γλυφάδας δίπλα σε ρέμα και αλλαγή της τοπογεωγραφίας της περιοχής με παράνομες εκχωματώσεις, ο δήμος Γλυφάδας βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση.

Όπως είχε αποκαλύψει το vimaonline.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό, πριν από περίπου ένα χρόνο συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο επιχείρησαν να παρέμβουν στο ρέμα της Ευρυάλης και να κατασκευάσουν γέφυρα προκειμένου να ενωθεί η οδός Κρήτης με το παρακείμενο πλάτωμα.

Όπως ενημερωνόμαστε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του vimaonline.gr, ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε παράλληλα σε εκτεταμένη εκχωμάτωση του παρακείμενου πλατώματος μέσα στα όρια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, επεμβαίνοντας στην τοπογεωγραφία της περιοχής, αλλάζοντας στην κυριολεξία ολόκληρο το ανάγλυφο. (βλέπε εναέριο video).

Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ειδικές μελέτες που είναι απαραίτητες για εργασίες που γίνονται κοντά σε ρέμα (ρέμα Ευρυάλης), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Δήμος Γλυφάδας πριν ξεκινήσει τις εργασίες θα έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, κάτι που δεν έπραξε και τονίζεται ιδιαιτέρως στην έκθεση των επιθεωρητών.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιoδήποτε έργο γίνεται κοντά σε ρέμα θα πρέπει πρώτα, εκτός από τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια, να είναι και οριοθετημένο, δηλαδή να είναι επίσημα καθορισμένες oι οριογραμμές του για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από αυθαίρετες ενέργειες και κατασκευές.

Άμεσα ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σε συνεργασία με την Πολεοδομία σταμάτησε τις εργασίες προκειμένου ο δήμος Γλυφάδας να προσκομίσει τις ανάλογες αδειοδοτήσεις καθώς όλες οι εργασίες γινόντουσαν στα σύνορα των δύο δήμων.

Ο Δήμος Γλυφάδας παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν υπηρεσιακοί του παράγοντες για την νομιμότητα των ενεργειών, ουδέποτε προσκόμισε τις σχετικές άδειες.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος βεβαιώνει με έγγραφό του τις σχετικές παραβάσεις οι οποίες συνιστούν το αδίκημα της υποβάθμισης Περιβάλλοντος κατά το άρθρα 2 / παράγρ. 4 & 16 του νόμου 1650/16.

Στο πόρισμά τους οι ελεγκτές, (δεν πείσθηκαν από τις δικαιολογίες του Δήμου Γλυφάδας) μετά την βεβαίωση των παραβάσεων προωθούν την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Γλυφάδας σε μια βεβιασμένη προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης των ενεργειών του, έδωσε εντολή σε αντιδημάρχους του να μπουκάρουν στην κυριολεξία σε παρακείμενο ιδιόκτητο χώρο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης προσπαθώντας να διώξουν στην κυριολεξία τους υπαλλήλους του δήμου λέγοντας επιτακτικά ότι ο χώρος αυτός ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Γλυφάδας. (Απίστευτο: Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας “μπούκαραν” σε ιδιοκτησία του δήμου Ελληνικού – Κατέληξαν στο τμήμα). Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσνταντάτου κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα όπου δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να αποδείκνυε τους ισχυρισμούς τους.Όπως αναφέρουν κύκλοι του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης η φράση που ταιριάζει απόλυτα στις ενέργειες του κ. Παπανικολάου είναι “Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” καθώς όπως σημειώνουν, όχι μόνο ο δήμος Γλυφάδας μπαζώνει ρέματα και αλλοιώνει την τοπογεωγραφία ολόκληρων περιοχών, αλλά προσπαθεί με “μπουκαρίσματα” στελεχών του να υφαρπάξει δημοτική περιουσία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.Παράλληλα σημειώνουν ότι στόχος του δημάρχου Γλυφάδας είναι να μπλοκάρει την νόμιμη λειτουργία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης η οποία βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδό του θεσμοθετημένο και με νομοθετική διάταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here