Απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, το αίτημα των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών για άμεση συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν κατεπείγουσα συνεδρίαση όπου θα καλούνταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας του Μ. Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης μαζί με τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Τασούλας αναμένεται να θέσει το αίτημα αυτό στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (διακομματικό όργανο) η οποία όμως θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου. Την ημέρα δηλαδή που ούτως η άλλως η κυβέρνηση έχει ορίσει την επαναλειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής. Έτσι πρακτικά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτεται.

Επίσης, το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την εξέλιξη είναι πως η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεν θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατόν» μια και είναι πλέον βέβαιο πως δεν θα γίνει την Δευτέρα 22 Αυγούστου. Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δηλώσει ότι η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα μεταξύ 22 και 26 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ