Σύμφωνα με το TASS στο τέλος του 2023, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στη Ρωσία, με το όνομα Kedr (Κέδρος). Ο νέος πύραυλος, θα χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα και στόχος είναι στα τέλη της δεκαετίας, να αντικαταστήσει τους σημερινούς RS-24 Yars (SS-29 κατά το ΝΑΤΟ) οι οποίοι είναι σε υπηρεσία από το 2009. Η παραγωγή του θα είναι σε  δύο εκδόσεις, τόσο για εκτόξευση από σιλό, όσο και από κινητά συστήματα, ενώ οι διαστάσεις εκτιμάται ότι θα είναι παρεμφερείς με του SS-29. Οι τελευταίοι φέρουν 3-5 πυρηνικές κεφαλές σε αντίστοιχα «οχήματα επανεισόδου» καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την αντιμετώπιση τους.

Οι ειδικοί μίλησαν για τις δυνατότητες του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Kedr. «Είναι τόσο αποτελεσματικό, που μπορεί εύκολα να παρακάμψει το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα», σημειώνουν.

 Ακόμη και βελτιωμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας (ABM), δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να εξουδετερώσουν τους πυραύλους Kedr, γράφει το Avia.pro. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργείται βάσει νέων αρχών, που εγγυώνται σχεδόν πλήρως, την ανακάλυψη της άμυνας του εχθρού.

Πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του πυραυλικού συστήματος Kedr στη Ρωσία, έχουν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Υποτίθεται όμως, ότι θα ήταν ένα συγκρότημα επιφανειακών εδαφών. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Avia.pro, δημιουργείται επίσης ένα συγκρότημα που βασίζεται σε υπόγειους εκτοξευτήρες.

Παρ ‘όλα αυτά, έγινε γνωστό ότι οι πύραυλοι Kedra θα είναι υπερηχητικοί και το υπερηχητικό τους μέρος, θα πραγματοποιηθεί με βάση την επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στο παρελθόν, για τα ήδη αναπτυγμένα, δοκιμασμένα και υπερηχητικά όπλα, που υιοθέτησε η Ρωσία για υπηρεσία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here