Της Κατερίνας Δεβεζιάδου, Editor-in-Chief@Progka.com

Αντί προλόγου

Κατ’ αρχάς, θα ζητήσω από τους αναγνώστες μου να μου επιτρέψουν να απευθυνθώ προσωπικά –για λίγο- στον κο Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, που κατάφερε σήμερα να κερδίσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν στην αιωνιότητα, χάρη σε 2-3 ατάκες που, εν τέλει, συνοψίζουν μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία, της οποίας, δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος θιασώτης.

Τζαμπατζήδες, κύριε βουλευτά μου, τζαμπατζήδες

Κατ’ αρχάς, κύριε βουλευτά, θα ήθελα να σας πω πως μέχρι σήμερα δεν είχα ιδέα ποιος είστε, παρακολουθώντας δε τις δηλώσεις σας ζωντανά σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ, αναρωτήθηκα πού ήταν κρυμμένος τόσον καιρό ένας τέτοιος πολιτικός θησαυρός.

Έχετε δίκιο, κύριε βουλευτά, είναι τζαμπατζήδες, όλοι αυτοί που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 700 ευρώ χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, γιατί τι να τα κάνεις τα λεφτά, όταν έχεις ρεπό να πας να μαζέψεις τις ελιές σου;(δια στόματος Χατζηδάκη). Τζαμπατζήδες, κύριε βουλευτά μου, χαμένα κορμιά, που είναι άνεργοι γιατί δεν έχουν καλά δομημένο βιογραφικό (δια στόματος Κυρανάκη). Αχάριστοι προλετάριοι, που δεν εκτιμούν την μεγαλειώδη αύξηση του ενός ευρώ και έντεκα λεπτών την ημέρα στον βασικό μισθό. Και τώρα, οι αχρείοι, μέσα στην κρίση που μαστίζει την χώρα, με την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ανυπέρβλητου Μωυσή να αγωνίζεται για το δίκιο του βιομήχανου…ουπς, συγγνώμη, για το δίκιο του πολίτη ήθελα να πω, με τέτοια κυβέρνηση λοιπόν, κύριε βουλευτά μου, βρήκαν πάτημα οι τιποτένιοι, να μην πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος. Αν είναι δυνατόν!

Ολόψυχα σας εύχομαι, κύριε βουλευτά μου, οι ψηφοφόροι σας στην Ανατολική Αττική να συμμερίζονται αυτές τις φωτισμένες απόψεις σας, να μπορέσουν να αντιληφθούν τη βάση του σκεπτικού σας, να διακρίνουν τις αρχές τις οποίες ευαγγελίζεσθε.  Και την κρίσιμη ώρα, την ώρα της κάλπης, να θυμηθούν τις σημερινές δηλώσεις σας, mot à mot. Και να σας ανταμείψουν δεόντως.

Μετά τιμής

Μία τζαμπατζού

Η τρικυμία και τα απόνερα

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζευτεί το ασυμμάζευτο, επιστρατεύθηκε η περίφημη «Ομάδα Αλήθειας», που τάχα μου διαψεύδει το αδιάσειστο! Και το έχει φόρα-μόστρα ο βουλευτής στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Άσχετα βέβαια, αν πρόκειται ακριβώς για το ίδιο βίντεο που έχει αναρτηθεί σε κάθε ειδησεογραφική ιστοσελίδα! Άσχετα αν πολλοί από εμάς τον απολαύσαμε ζωντανά στο «Από τις 6», σήμερα το πρωί στο κανάλι τις ΕΡΤ!

Δεν είναι ένας, είναι πολλοί

Το φοβερό τελικά με τις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου δεν είναι μόνο αυτές καθ’ εαυτές οι δηλώσεις, δεν είναι μόνο το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποίησε. Δεν είναι καν ότι του έλειψε η στοιχειώδης ευφυΐα να μην τα ξεστομίσει δημόσια, σκεπτόμενος τουλάχιστον τα προσχήματα για ένα πολιτικά ορθό προφίλ. Το τρομακτικό είναι ότι αυτή είναι η ιδεολογία του.

Αλλά ουαι, Αθηναίοι! Δεν είναι ένας, είναι πολλοί.

Η αλαζονεία της εξουσίας, η απροκάλυπτη χυδαιότητα, η έλλειψη πολιτικού ήθους και η παντελής απουσία κοινωνικής ευαισθησίας είναι η πολιτική φιλοσοφία πολλών «αρίστων» που έχουν μαζευτεί στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία ούτε του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Κώστα Καραμανλή, ούτε καν η Νέα Δημοκρατία του συγχωρεμένου του Μιλτιάδη Έβερτ. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιμύθιον

Όταν βλέπεις το τέρας και δεν τρομάζεις, τότε σημαίνει πως έχεις αρχίσει να του μοιάζεις. (δια στόματος Χατζιδάκι, του άλλου, του ανυπέρβλητου)

Ίσως εκεί στη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να αρχίσετε να κοιτάζεστε λίγο μεταξύ σας. Να δείτε ποιος σας τρομάζει. Ή ποιος τρομάζει βλέποντας τους άλλους. Τέλος πάντων, κοιταχτείτε. Γιατί η κοινωνία σας κοιτάζει ήδη.

Καλή σας νύχτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ