Αερολογίες από τον πρωθυπουργό τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και δεν θα δώσει κοινωνικό μέρισμα

Τα ελληνικά νοικοκυριά «τρέμουν» για τον χειμώνα που έρχεται με φόντο την σοβαρή ενεργειακή κρίση, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των καυσίμων. Οι ανατιμήσεις που παρατηρούνται σε βενζίνη, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Ωσαν να βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ψύχραιμος και παρατηρεί την Ευρώπη να λαμβάνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Κατά την προσέλευσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός δήλωσε «ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη πάρει σημαντικά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις αυξήσεις και του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά» αφήνοντας τους πολίτες να αναρρωτιούνται ποια ακριβώς είναι αυτά τα μέτρα για τα οποία έως τώρα ουδείς έχει ενημερωθεί. 

Προτείνει στροφή στην Αίγυπτο

Επιπλέον, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως θα έχει την ευκαιρία, στο πλαίσιο της συζήτησης, να ενημερώσει τους ομολόγους του και για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία, όπως είπε, «μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διαμορφωθεί ως μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο – το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου – είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα μπορεί να παράγεται πάλι στη Βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, ιδανικές, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου, πάλι, από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Η σημασία, λοιπόν, της Ανατολικής Μεσογείου έγκειται ακριβώς και ως προς αυτή της τη διάσταση, η οποία συναρτάται άμεσα με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε την ευκαιρία αυτά να τα συζητήσουμε εκτενώς σήμερα το απόγευμα» δήλωσε ενώ σημείωσε ότι αύριο θα τοποθετηθεί για τα ζητήματα μετανάστευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ