Ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό που έπληξε Σάμο και Σμύρνη, στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αρχής διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, οι νεκροί ανέρχονται σε 24, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 800. Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε σοβαρές καταστροφές στην πόλη της Σμύρνης, αλλά και στην Σάμο όπου δύο νεαρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν.


Νέα επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου

Εν τω μεταξύ, νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε για την κατάσταση στη Σμύρνη και τη Σάμο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσολγου επανέλαβαν την αμοιβαία προσφορά βοήθειας εφόσον χρειαστεί. Επίσης, ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την κλήση και συμφωνήσαν να παραμείνουν σε επαφή, όπως γίνεται γνωστό στην ίδια ανάρτηση.

Νωρίτερα, στην πρώτη τους επικοινωνία, ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε στον ομόλογό του πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με δυνάμεις της ΕΜΑΚ εφ’ όσον ζητηθεί από την ΑγκυραΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here