Σε ασφυκτικό «κλοιό» βρίσκεται το Severodonetsk, η στρατηγικής σημασίας πόλη η οποία αν καταληφθεί από τους Ρώσους στην ουσία τελειώνει η μάχη του Ντόνμπας θετικά για την Μόσχα.

Η τακτική κατάσταση δείχνει πως αυτό θα πραγματοποιηθεί αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αντίστοιχο «Azovstal» του Severodonetsk το εργοστάσιο χημικών Azot.

Παρόμοιας κατασκευής βιομηχανικό σύμπλεγμα με πολλά υπόγεια επίπεδα. Άλλωστε το ίδιο το Severodonetsk είχε οχυρωθεί όπως η Μαριούπολη ως πόλη-φρούριο με αμερικανικό σχεδιασμό τα τελευταία 8 χρόνια.

Το σκεπτικό των Αμερικανών ήταν να προκληθεί μέγιστη φθορά στα ρωσικά στρατεύματα και να χρειαστεί να αναλώσουν πολύ μεγάλες δυνάμεις στις πόλεις αυτές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής ισχύ για περαιτέρω αποστολές σε Χάρκοβο και κυρίως Οδησσό.

Οι Ρώσοι έχουν κόψει όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού στο Σεβεροντονέτσκ, ενώ αυτή την στιγμή προωθούνται και στο παρακείμενο Lysychansk ενώ απελευθέρωσαν το Syrotyne , το Voronove και το Borivske.

Παρατηρώντας προσεκτικά τους χάρτες μπορεί να δει κανείς ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί στο μέτωπο του Ντόνμπας και κινδυνεύουν με άμεση εξουδετέρωση περίπου 30.000 άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ